Prasárna, zhovadilost, stádo blbců. Ivan Vyskočil se postavil do cesty těm, kteří útočí na prezidenta. Polčák, Hutka, Holubová...

29.09.2019 8:44

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Kádrovali jsme a zase kádrujeme. Tentokrát i sochy,“ vrací se herec Ivan Vyskočil v dnešním Nedělním ránu ještě jednou k tomu, co se děje kolem sochy maršála Koněva a neváhá použít slova jako „hanba“, „blbci“ nebo „inkvizitoři“. Zastavení trestního stíhání Andreje Babiše označuje za potěšující zprávu a ČT a dalším vzkazuje: „A máte po ptákách!“ S prezidentovými slovy ohledně abolice prý rozhodně souhlasí. Prozradil, že výrok Stanislava Polčáka na adresu hlavy státu ho doslova „nadzvedl ze židle“. Přečtěte si také, co řekl ohledně Grety Thunbergové a na jakou historickou událost si při té příležitosti vzpomněl.

Prasárna, zhovadilost, stádo blbců. Ivan Vyskočil se postavil do cesty těm, kteří útočí na prezidenta. Polčák, Hutka, Holubová...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

„Musím začít těmi známými slovy: Léto budiž pochváleno!  Bohužel, léto skončilo. Ptám se vás, jestli i vám přišlo tak krátké, a co víc, nějak se mi zdá rok od roku stále kratší,“ otevírá dnešní Nedělní ráno oblíbený herec Ivan Vyskočil a s určitou nostalgií při zmínce o letním čase pokračuje.

„Užíval jsem krásného počasí, rozhlížel se po české líbezné krajině a úmyslně se vyhýbal zprávám z našeho politického minirybníčku,“ vzpomíná s tím, že před realitou ale stejně neutekl. „Chtě nechtě ke mně nějaké věci prosákly a hned mi krásnou českou krajinu zastínil mrak,“ říká Ivan Vyskočil a dodává. „Praotec Čech nás usadil v takové hezké a mírné krajině. Celkem nám nehrozí žádné přírodní pohromy, žádná zemětřesení ani sopečné výbuchy. Některé průsery jsme si za ta léta pořídili sami. Třeba neuváženými melioracemi a pyšným pocitem, že můžeme poroučet přírodě, větru a dešti,“ pokyvuje hlavou herec a pomalu se tak dostává k naší politické scéně.

Politici, aneb hejno hašteřivých blech. A to věčné kádrování

Anketa

Připomenete si 17. listopadu památku Václava Havla?

hlasovalo: 27410 lidí
„Abychom se v té naší líbezné krajině nedali nějak ukolébat, nasadili jsme si do kožichu hejno hašteřivých blech v podobě politiků. A ti, místo aby za ty peníze táhli za jeden provaz a do úpadu dřeli na zvelebení naší země a života nás všech, se neustále hádají mezi sebou. Předvádějí, kdo má větší svaly a kdo na sebe strhne větší pozornost, což často hraničí až s tím, kdo vymyslí větší blbost a prezentuje nám ji jako světoborný problém,“ říká Ivan Vyskočil a přechází tak k další věci, která, jak říká, mu neskutečně vadí. Jak ale podotýká, v našem malém českém rybníčku se s ní setkáváme bohužel až příliš často.

„Takovou českou specialitou je věčné kádrování. Někteří z nás ještě pamatují, že to bývala i speciální funkce v každém podniku. Tato funkce zanikla, ale ochotných kádrováků je stále dost. Ale není to u nás nic nového,“ říká Ivan Vyskočil a dává příklad. „Vzpomeňme, jak za 1. republiky se našlo dosti krasoduchů, kteří uštvali skladatele Oskara Nedbala až k sebevraždě. Vyčítali mu loajalitu k c .a k. mocnářství. Celá ta jeho kolaborace spočívala v tom, že prostě skládal muziku a jeho operety se hrály samozřejmě i ve Vídni. Dle některých mravokárců – hrozný přečin. Takových ‚spravedlivých‘, co neúnavně tepají bývalé zlořády, se po každém převratu najde vždycky dost. Hlavně se objeví hned potom, co se přesvědčí, že už se to může!!“ pokyvuje hlavou Ivan Vyskočil.

Kádrujeme i sochy

Anketa

Jste pro zachování sochy maršála Ivana S. Koněva na původním místě v Praze 6?

95%
5%
hlasovalo: 36044 lidí
„Nicméně jsme stále dokonalejší,“ podotýká herec dále v souvislosti se zmíněným kádrováním. „Takže v naší současnosti kádrujeme i sochy. Nedá mi to a musím se ještě jednou k celé té ostudě vrátit. Musím vám říct, že se osobně stydím. Protože hanba za takové blbce, kteří se rozhodli opravovat dějiny po svém, padá nějak i na moji hlavu, protože tu žiju a jsem příslušníkem národa, který zapomněl na slovo vděčnost,“ říká a naštvaně dodává: „A ty neuvěřitelné pitomosti, co padaly z těchto nových inkvizitorů. Nejvíce mě dojal argument, že se Koněv nechoval dobře k vojákům. Představil si vůbec někdo z těch konšelů v čele s panem Kolářem, že by vedli Rudou armádu? Co to muselo být? Rudou armádu – tu masu lidí a směsici národů Sovětského svazu? A to z ruských stepí až do Berlína a zase do Prahy? Myslí si snad ti naši mravokárci, že to mohl být nějaký měkota? Nebo si představovali, že třeba generál Eisenhower byl nějaký útlocitný intelektuál, který osobně požádal každého vojáka, zda by byl tak laskav a šel zemřít na pláž Omaha?“ ptá se Ivan Vyskočil s tím, že má pocit, že se zbláznil a tohle se mu jen zdá.

„Copak v té radě není nikdo se špetkou zdravého rozumu? Někdo, kdo by řekl: ‚Koláři, neblbni! Uříznem si jen strašnou ostudu, zatímco tu máme spousty jiných věcí k řešení‘!“ podivuje se Ivan Vyskočil. A podotýká: „Inu je to jen další argument do mého názoru a přesvědčení – co jiného se dá čekat od TOPky? Nikdy jsem nebyl žádný fanda Sovětského svazu, ale tohle mě tak štve, že kdybych nebyl doktory nadirigován do lázní, které se během léčby nesmí opustit, šel bych taky demonstrovat k soše maršála Koněva, proti zhůvěřilosti jejího odstraňování.“

Konec stíhání Babiše... a mají po ptákách!

Anketa

Souhlasili byste, kdyby prezident Zeman zastavil stíhání premiéra Babiše?

86%
14%
hlasovalo: 19739 lidí
„Zastihla mne během léta ovšem také jedna potěšující zpráva,“ dostává se Ivan Vyskočil k dalšímu tématu. „Konečně se našel někdo, kdo zastavil to vykonstruované a za vlasy přitažené trestní stíhání Andreje Babiše. Kolik let už se s tím tady potýkáme? Kolik let se ČT a všelijací političtí nýmandi pasou na tom, aby pečlivě před jeho jméno zdůrazňovali to –„trestně stíhaný“! Tak konečně mají takzvaně po ptákách!“ vzkazuje rázně Ivan Vyskočil a dodává: „Jen pí Němcová poznamenala, že zastavení trestního stíhání prý nerozumí. A já mám silný dojem, téměř přesvědčení, že pí Němcová nerozumí takové spoustě věcí, že by neměla dále setrvávat v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR.“

Trestně stíhaný…

Herec se samozřejmě vyjádřil i ke slovům prezidenta Zemana ohledně abolice v souvislosti s kauzou Čapí hnízdo, která z některých míst vzbudila obrovskou nevoli. „Vůbec se nedivím panu prezidentovi, že by v případě obnovení této nesmyslné kauzy využil svého práva abolice a trestní stíhání by zastavil. Asi si řekl společně s většinou lidí, že už toho bylo víc než dost. Další trápení schopného člověka, který dobře vede vládu a stará se o zemi, že nepřipustí. Naprosto s ním souhlasím,“ vysvětluje Ivan Vyskočil.

„Nevím, zda je nějaký paragraf za hanobení státních symbolů?“ ptá se herec následně a rázně podotýká. „Tak aby to nebylo novinářům a komentátorům líto, mohli by zase pro změnu říkat: „... předseda Milionu chvilek proti demokracii – trestně stíhaný Mikuláš Minář! Protože Ústava ČR se demonstrativně netrhá!!“

Takovou prasárnu by si nikdo neměl dovolit

Co Ivana Vyskočila v těchto dnech neskutečně vytočilo, to byla slova Stanislava Polčáka na adresu hlavy státu právě v souvislosti se zmiňovanou abolicí. „Nad výroky a etikou některých lidí mi zůstává rozum stát. A to nejsem žádná citlivka a uplakaný romantik,“ vysvětluje. „Jakýsi politik Stanislav Polčák se nechal slyšet, že doufá, že spor Zeman vs Zeman vyřeší příroda. Takové zhovadilosti by neměl vypouštět z huby (ano – z huby)! Nikdo vůči staršímu člověku a už vůbec ne vůči našemu váženému prezidentovi by si neměl takovou prasárnu dovolit. Pan prezident při svém zdravotním stavu si nezaslouží snášet takové hrubé narážky kdejakého nýmanda,“ rozčiluje se Ivan Vyskočil s tím, že on sám vůbec neví, kdo je Stanislav Polčák. „Patrně chtěl touto nejapností na sebe upozornit. Tak se jen zařadil do stáda dalších blbců, kteří pouštějí do éteru podobné ‚perly‘,“ kroutí hlavou herec.

Věrozvěsti zla

V souvislosti s podobnými výroky pak Ivan Vyskočil ve svém komentáři pokračuje. „Jedna naše herečka se zase těší, až ‚vychcípá‘ generace voličů Zemana a Babiše. Takže přeje bídné chcípnutí spoustě lidí, taky mně a taky zapomněla na to, že i jí se, dle jejího věku, takové vychcípání týká,“ poukazuje s ironickým úsměvem na adresu herečky Evy Holubové a dodává: „Další v pořadí je pan Hutka. Už jsem někde psal, že jeho umělecké výměty, ve kterých volá zubatou na našeho pana prezidenta, jsou hluboce pod úrovní písní, které vyřvávají chlapi v hospodách po několika pivech s rumem. Nedosahují ani úrovně písně „Já ti ho tam našroubuju...!‘ Víte, tyhle písně jsou sprosté, ale jaksi přímočaře sprosté a vulgární. Ale na rozdíl od Hutkových písní, ve své prostotě i sprostotě, hlavně nejsou zlé!  Přát někomu smrt je pokleslé zlo!!!  Měli by se tito věrozvěsti zla nad sebou hodně, hodně zamyslet!“ vzkazuje Ivan Vyskočil.

Greta? Minář? Kde se berou? Kdo za tím stojí?

Anketa

Líbí se vám projevy Grety Thunbergové?

4%
96%
hlasovalo: 34668 lidí
„Taky jsem dostal otázku, co říkám fenoménu Greta,“ načíná Ivan Vyskočil poslední téma dnešního Nedělního rána a říká. „Nejvíce se vždy marně ptám sám sebe, kde se tito spasitelé náhle berou a je mi to tak nějak podezřelé, že hned druhá úvaha je, kdo za tím stojí? V malém, a ne v tak celosvětovém měřítku, je to podobné, jako kde se vzalo to Mikuláš Minář? A zase, kdo za tím stojí?“ táže se Ivan Vyskočil.

V souvislosti s Gretou pak přidává zajímavé srovnání z dávné historie. „Ve mně silně evokuje jednu historickou událost. V dobách křížových výprav zorganizoval, nevím který papež, křížovou výpravu dětí proti nevěřícím Saracénům. Děti měly svou nevinností a s pomocí Boží, přinutit muslimy k vydání Božího hrobu. Nejenže nevěřící nic nevydali, ale celou výpravu dětí pochytali a prodali do otroctví. Jen se nedochovalo, kdo si na tom tenkrát namastil kapsu. Zlí jazykové tvrdí, že Benátčané, kteří dopravovali křižáky do Svaté země, jiní si šeptají, že se tam snad šábli nevěřící s křesťanskou církví, která to organizovala. To už se dneska nedozvíme, ale že na tom někdo zbohatl, na to můžeme vzít jed!“ je si jistý Ivan Vyskočil. A dodává: „Jenom těch dětí je mi líto. Nejvíce na to doplatily ty bezbranné děti. Ubohé a nejčastější oběti všech válek. Ale o těch se v dějinách, jako obvykle, nepíše nic. A tak se dívám na to snaživé dítě Gretu a nevím, jestli mně jí není také tak nějak líto?“ zamýšlí se na závěr Nedělního rána Ivan Vyskočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…