Takhle nevybojujete nic. Vidlák, „hvězda dne“, účtuje s odbory i s Fialou

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
29.11.2023 4:39 | Rozhovor

VIDLÁKŮV TÝDEN „Jestliže odborové svazy mají v čele lidi, kteří se s prominutím podělají z liberálního kvikotu na sociálních sítích, tak opravdu pracujícímu lidu nic nevybojují.“ To vzkazuje odborům Daniel Sterzik, řečený Vidlák, po demonstraci ČMKOS a ASO, jehož účast na odborové akci vzbudila pozornost. Popisuje, jak k tomu vlastně došlo.

Takhle nevybojujete nic. Vidlák, „hvězda dne“, účtuje s odbory i s Fialou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Blogger Vidlák aka Daniel Sterzik

Dane, Karel Gott jednou vyprávěl, že když se prvně účastnil velké pěvecké soutěže, chodil pak po Václaváku s pocitem, že už je určitě slavný. Čili, cítíte se poté, co jste byl celonárodně mediálně „propálen“, slavný, řečeno s nadsázkou? Co přátelé, sousedé, telefony, maily?

Telefon jsem nesundal z ucha celý den, maily budu třídit minimálně týden, dveře se doma netrhnou... Kupodivu, mojí ženě zatím nepřišla ani jedna nenávistná SMSka. Loni jich dostala celou řadu. Je přece jenom vidět, že jsem byl známý už předtím. Ale nárůst čtenosti a dosahu eviduji... a značný. Zřejmě budu muset vyrábět víc vína, protože s touto návštěvností mě brzy vypijí.

Půl roku jsem jezdil po sálech a sokolovnách, abych si zvýšil dosah, a najednou to za mě zařídila všechna velká média. V hlavním vysílacím čase a zcela zdarma. Přidaly se i všechny velké deníky. A samozřejmě, nikdo mi nenabídl rozhovor nebo možnost obhajoby.

Ale ono už to ani není zapotřebí. Ujali se mě moji čtenáři a přátelé a díky nim jsem neprohrál facebookovou diskusi dokonce ani pod příspěvkem henté Učitelské platformy a paní Mazancové.

Jeden z mých nejlepších přátel naříká, že jste to odborům zkazil. Že ty titulky s paní Mazancovou, která se tedy jménem učitelů distancovala od účasti „dezinformátora“ na akci odborů, to zkazily. A vláda si teď s odbory vytře řiť s poukázáním na vás. Co vy na to?

To už to v naší zemi musí být hodně špatné, jestli může odborům zkazit akci jeden Vidlák, který mluvil pět minut a ani jednou neřekl slovo „Rusko“. Nebo je problém ve vedení některých odborových organizací? Zalekli se vlastní odvahy? Bojí se médií a liberálních úderek na twitteru? Já myslel, že odboráři jsou připraveni k dalším stávkám a k dalším nátlakovým akcím. Že zastaví práci, zablokují ulice, nebudou učit čtrnáct dní v kuse...  Nechce se mi věřit, že bych byl tak mocný, abych jim to zkazil svou pouhou přítomností a projevem, se kterým navíc všichni na náměstí souhlasili.

Jestli jsem do toho odborářům „hodil vidle“, tak to za moc nestálo. Kurňa, chtějí se postavit Fialovi, Rakušanovi, Jurečkovi, tak trochu i Evropské unii s jejím grýndýlem, a oni se nevypořádají ani s paní Mazancovou a s Danielem Takáčem? Kdo by chtěl takové odborářské vůdce?

Naštěstí tu máme i odborové předáky, kteří se vládních intervjuků nebojí. Bohumír Dufek například... nebo Martin Engel.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co jsme to za občané, kteří údajně vlastní všechnu státní moc, když pár šílenců nám drze oznámí,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuserusošvábek , 29.11.2023 13:47:35
že se staneme účastníky atomové války? Když nám nějaká žena oznámí, že desetinu státního rozpočtu dáme na neviditelné letouny, které před třiceti lety zrušili Sověti pro zbytečnost? Když z nás předseda vlády dělá v Africe bezprizorné hlupce a .......Já se atomové války účastnit nehodlám. A na americké zbrojovky taky přispívat nehodlám, Co vy, přátelé?

|  18 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…