Ukrajina do NATO? Přesně kvůli tomu Rusko válčí. Proč to Pavel chce? Zkušený politik a novinář tuší

05.02.2023 10:46 | Rozhovor

„Sami sebe ponížili do role nestoudných presstitutů. Čest nemnoha výjimkám,“ vzkazuje novinářům v souvislosti s prezidentskými volbami první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek. Nešetřil především ČT a ČRo. Popsal, jaké vidí rozdíly mezi Pavlem a Havlem, a žasl nad tím, co se odehrálo na Staroměstském náměstí. Řekl také, jak vidí směřování naší země pod „vedením“ nového prezidenta. A dostal se i k Andreji Babišovi.

Ukrajina do NATO? Přesně kvůli tomu Rusko válčí. Proč to Pavel chce? Zkušený politik a novinář tuší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nově zvoleným prezidentem České republiky je Petr Pavel. Obdržel hlasy od 3 358 926 oprávněných voličů

Co říkáte na výsledky voleb, a co podle vás vedlo k tomu, že Andrej Babiš nakonec prohrál?

Tým okolo Petra Pavla zúročil výsledky své několikaleté práce. Stokrát se mi bolševický rozvědčík mířící na Hrad nemusí líbit, a on se mi opravdu nelíbí, ale z čistě profesionálního pohledu to tak je. Andrej Babiš se naopak pro svoji kandidaturu rozhodl na poslední chvíli. Neznám podrobnosti z nitra ANO, ale soudím, že dalším vážným pretendentem na roli prezidentského kandidáta byl rovněž Martin Stropnický, bývalý ministr obrany a kultury, bývalý velvyslanec v Portugalsku a u Svatého stolce... jenže to by si pro svůj divoký rozvod nesměl vybrat ten úplně nejnevhodnější čas. Měření sil Stropnický versus Pavel mohlo třeba dopadnout jinak, ale to jen spekuluju. Nakonec to tedy vzal na svá bedra Babiš, ale myslím, že si prezidentskou kampaní spíše odpracoval první díl příští kampaně do Poslanecké sněmovny. Uvidíme.

Největším poraženým jsou fandící novináři,“ zaznělo v jednom z komentářů po volbách s odvoláním na slavícího novináře ve štábu generála Pavla. Souhlasíte? Jak vnímáte úlohu médií v těchto volbách?

Média tu jsou od toho, aby politikům kladla otázky včetně těch opravdu nepříjemných. Přesněji, média by tu měla být od toho, aby politikům kladla otázky včetně těch nepříjemných. Jenže co s tím, když právě tohle nedělají, respektive, když to dělají pouze selektivně? Někomu jdou po krku, jiného hladí pěkně po srsti.

Přesně toho jsme nyní byli svědky i v prezidentské předvolební kampani. Na Andreji Babišovi nenechala média hlavního proudu nit suchou, úplně všechno a vždy novináři otočili proti němu. Naopak Petr Pavel byl a je jejich miláček, o němž jsou jakékoli negativní zmínky zapovězeny. Na Babišových tiskových konferencích zaznívaly otázky na tělo, naopak tiskové konference Petra Pavla připomínaly spíše přátelský pokec s populárním zpěvákem ze Superstar.

Ze strany médií hlavního proudu v čele s Českou televizí a s Českým rozhlasem se jedná o fatální selhání. Během prezidentské předvolební kampaně se novináři svojí naprostou jednostranností zcela zdiskreditovali. Sami sebe ponížili do role nestoudných presstitutů. Čest nemnoha výjimkám.

Jak se za této situace mají zachovat občané, kteří si nenechali vymýt mozky, a naopak si zachovali zdravý rozum a schopnost kritického uvažování? Nezbývá jim nic jiného, než se od takto zdegenerovaných médií zcela odpojit. Presstituty bychom měli prostě ignorovat. Koneckonců alternativních zdrojů informací je na internetu dost.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: David Hora

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

SODRUH , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantek2 , 05.02.2023 14:57:26
Generál zase straší a postupně chce naší zem dotáhnout s HNUESEMFIALOVYM do války.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…