Zákaz kamen na uhlí. Pravý důvod? Komentátor má jasno

19.05.2023 16:53 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Naprosto namístě.“ Přirovnání Jany Černochové k Vasilu Biľakovi podle komentátora naprosto sedí. „Tady nás současná vláda už nepokrytě bez jakýchkoliv okolků staví do pozice vazalské a cizí armádou, jakkoliv v současném režimu spřátelenou, okupované země,“ vysvětluje. Ostře zkritizoval také to, že vláda před volbami evidentně lhala. Tedy de facto šířila dezinformace, proti kterým se tak vehementně ozývá.

Zákaz kamen na uhlí. Pravý důvod? Komentátor má jasno
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek vysvětloval pro iDnes předvolební sliby a odmítal, že by tehdy lhali. „Spíš něco říkal, ale nemohl to udělat,“ řekl o Petru Fialovi. Co to tedy znamená? Je nějaký název pro někoho, kdo říká věci, ale už neuvažuje, jestli je schopen je splnit?

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44416 lidí
Levicově progresivní eurosoudruh nevalného vzezření i inteligence Jurečka z téže koalice zase uvedl, že předvolební slib SPOLU nezvyšovat daně bylo nutné „překročit“. Jak na jednom on-line médiu připomněli jejich tehdejší prefabrikáty a proklamace na billboardech: „Nebudeme zvyšovat daně“, „Spolu nezvýšíme žádné daně“, „My daně nezvedneme! Úspory místo daňových experimentů“. Tudíž můžeme zcela bez zábran a na základě naprosto zřejmých a doložitelných důkazů prohlásit, že současná vládní garnitura před volbami naprosto nepokrytě lhala, manipulovala veřejností, šířila fake news, dezinformace a hoaxy.

Opravdové dezinformace a lži. Nikoliv režimu Petro Fialenka a Víta Aspen Rakušana nevyhovující názory a faktické informace, které s vehementností pátera Koniáše či prokurátora Urválka stíhají, zakazují a cenzurují. A můžou své lži a porušování slibů zlehčovat po vzoru Pavla Blažka, Mariana Jurečky nebo Petra Fialy. Kdyby něco obdobného toho času udělal Andrej Babiš a ANO, tak by na nich úderníci z mediálního mainstreamu, zejména z řad politických komentátorů, nenechali řádku a nit suchou. V případě této strany a vlády, která má na své straně média, Senát, prezidenta i Ústavní soud – a vykazuje tak veškeré znaky totalitního systému – tomu tak však není.

Konkrétní příklad. Ukazuje se, že vláda sice chce škrtat dotace, ale podle Seznamu nemá jak. Velká část dotací pochází z EU a ty když se škrtnou, tak se do rozpočtu nic nevrátí. Zase Petr Fiala nelhal, jen říkal něco, co nemohl udělat?

Kromě bezostyšného lhaní a porušování slibů je tahle vláda, vládnoucí v rozporu se zájmy ČR a jejích občanů, plná diletantů, kteří by se svým IQ a kompetentností v reálném životě nenalezli uplatnění. Zajímavé je, že se žádný z uvědomělých mainstreamových novinářů Fialy či kohokoliv z vlády nezeptá, proč se plošně neškrtnou miliardové dotace, které jdou z našich kapes Ukrajincům? Ať už tady u nás nebo na Ukrajině. Kdeco zdarma, což platíme opět my běžní občané, k tomu příspěvky na bydlení, stravu a nevím co všechno. Tahle vláda účelově okrádá o úspory občany ČR a po finanční, sociální i bezpečnostní stránce likviduje tuto zemi.

Ekonomka a neúspěšná prezidentská kandidátka Danuše Nerudová má k balíčku pět poznámek:
1. Bez úsporných opatření se neobejdeme.
2. Většina opatření je postavena na tvrdých datech.
3. Ano, součástí jsou i chyby (to se stává) a dají se napravit.
4. Posuzujme balíček jako celek.
5. Opatření podporuji.
To páté jí asi můžeme věřit. Co ty zbývající čtyři, má pravdu?

Předně mě zaráží, že poté, jaká „intelektuální“ představení tato z klobouku vytažená Čaputová vol. II po Česku předváděla v předvolebních kláních, nechodí ona kvazi ekonomka kanály. Ba má naopak odvahu – či drzost, absenci sebereflexe? – jako odborník agitovat mezi svými soudruhy za okrádání občanů této země za bílého dne lživě označované za „úsporný balíček“. Za úsporný balíček opravdu nepovažuji to, že někomu ukradnu peníze, abych zalátal obří výdaje, které nasekávám podporou vojensko-průmyslové lobby, válečného konfliktu, jednoho z nejzkorumpovanějších evropských států a nezřídka cizinců v naší zemi, kteří se po našich dálnicích zdarma prohánějí v automobilech, o kterých si našinec může nechat tak akorát zdát. Úsporný balíček by to byl, kdyby se škrtalo – a že by se výrazně mělo – na straně výdajů, kterými zcela nezodpovědně handlují oni zloději a lháři nahoře.

Pavel Šafr s Johanou Hovorkovou vytvořili Konzervativní manifest. „Obsahuje soupis bodů, jimiž by se měli zabývat opravdoví konzervativci, pokud by v České republice nějací byli,“ tvrdí. Není ta hra na „opravdové konzervativce“ už poněkud trapná, zvláště vzhledem k počtu účastníků?

Titulek uvádějící onen manifest pak dle mého snad až protizákonně vyzývá: „Vraťme majetek šlechtě a zrušme Benešovy dekrety. Přinášíme návrhy pro pravé konzervativce“. Především xanaxový král Šafr, zamindrákovaná absolventka humanitních studií Hovorková a jejich aktivistický pamflet Forum24 mají s konzervatismem společného asi tolik, co Petr Pavel se ctí a charakterem. Jde stejně jako u drtivé většiny „alfa“ novinářů o liberální progresivisty, kteří orwellovsky překrucují pojmy. Ona výzva ke zrušení Benešových dekretů pak může přemýšlivým čtenářům naznačit, odkud mimo jiné Šafr s Hovorkovou dostávají „zlaťáky“.

Móda tzv. „drag queen story hour“, neboli čtení pohádek dětem transvestity se dostala i do Česka. Možná nepřekvapivě do Brna. Musíme skutečně napodobit každou blbost, kterou na Západě uvidíme?

My ne, ale takzvaní lepší a pokrokoví spoluobčané zřejmě ano. Brno pro mě naopak není překvapivá destinace. Bohužel někteří tamní obyvatelé se ve své podvědomé méněcennosti vůči Praze snaží být papežštější než papež. I to je pak příčinou podobných perverzností, jako čtení nemocných propagandistických „pohádek“ psychicky nemocnými individui. Ti nejslabší, nejzbabělejší a nejpodlejší se ve své podlosti zaměřují na děti a jejich indoktrinaci. A tady o nic jiného nejde. Až do nebe volající potom je, pokud je tato perverzní aktivita dotována z našich peněz. 

Šéf strany PRO Jindřich Rajchl mluví o smlouvě s USA jako o vázacím aktu. A Jana Černochová se podle něho zařadila po bok Vasila Biľaka. Není to moc silné přirovnání, ať už k Černochové nebo k Biľakovi?

Anketa

Jste spokojen/a s podobou „reformy“, kterou představila pětikoalice?

1%
98%
1%
hlasovalo: 26172 lidí
Jak jsem už někde psal, dle všeho to vypadá, že komunisté dob minulých byli proti těm současným u kormidla slabým odvarem. Se vší neúctou k bezpečnostnímu riziku, které hloupá hysterka Černochová na postu ministryně války představuje. Že nejsme suverénní nezávislá země – a nikdy jsme nebyli – je myslím, čím dál zřetelnější. Tady nás současná vláda už nepokrytě bez jakýchkoliv okolků staví do pozice vazalské a cizí armádou, jakkoliv v současném režimu spřátelenou, okupované země. Přirovnání Jindřicha Rajchla je dle mého docela na místě.

Od roku 2025 by mělo být zakázáno prodávat kamna na uhlí. Vzhledem k tomu, že uhlí je jediná surovina, kterou ještě máme, myslíte, že dojde také k realizačnímu vystřízlivění? Nebo si budou lidé dělat svoje kamínka na koleni a pořádat lov na každého, kdo by se odvážil nahlásit, že jim čadí komín?

Právě proto, že je uhlí jedinou surovinou, kterou ještě máme, musí být kamna na něj zakázána. Podobně jako krby na dřevo. To by přece bylo, aby občané byli v některém ohledu „soběstační“ či „nezávislí“ na zahraničních „přátelích“ či na státní zvůli. Je možné, že termín se posune, nicméně tendence zůstane.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tlupa se chlubí malou nezaměstnaností , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTravolta65 , 19.05.2023 17:26:02
a to v počtu asi 280 000 jenže k tomu musíme minimálně připočítat 400 000 nepracujících Ukrajinců co dostávají maximální dávky od státu .Tak mě vychází skoro 700 000 lidí co jsou na podporách a nebo státních dávkách a to je sakra dost !

|  15 |  0

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…