Beneš (KSČM): Příspěvek na bydlení v r. 2013!

27.02.2013 7:21

Ověřte si, zda máte nárok, a požádejte o příspěvek.

Beneš (KSČM): Příspěvek na bydlení v r. 2013!
Foto: kscm.cz
Popisek: Stínový ministr KSČM pro resort místního rozvoje František Beneš

V poradnách KSČM i Sdružení nájemníků ČR dramaticky vzrůstá v poslední době počet bezradných lidí, kteří mají obrovské problémy, jak vyjít s rodinným rozpočtem v souvislosti s rostoucí drahotou. Není se co divit, zvláště mladým rodinám s dětmi a důchodcům. Vláda neoprávněně pro rok 2012 valorizovala důchody méně, než vzrostly životní náklady. Pro výpočet částek životního a existenčního minima se již od r. 2007 nezapočítává růst nákladů na bydlení, energie, teplo a vodu. O tom se moc neví. Prý jsou tyto náklady kryty příspěvkem na bydlení!
 
Vyzýváme proto všechny občany, kteří platí za bydlení měsíčně více než 30 % (v Praze 35 %) z čistých příjmů domácnosti, aby o příspěvek na bydlení na místních úřadech práce požádali. Nestyďte se za něco, co jste nezavinili. Na internetových stránkách, např. na webu ministerstva práce a sociálních věcí, najdete kalkulačku, zda na příspěvek máte nárok. Také v Haló novinách bude uveřejněn podrobný návod, stejně jako zde na webu.
 
Výše příspěvku se rovná rozdílu, o který měsíční náklady na bydlení překračují výše uvedené procento čistých příjmů, avšak jen do hranice normativních nákladů. Ty činí např. pro dvoučlennou domácnost v Praze v nájemním bytě 10 750 Kč, pro stejnou domácnost v celé ČR v bytě vlastním či družstevním však jen 6 557 korun. Připomínám, podstatnou část rozdílu představuje zisk pronajímatele, protože družstva i vlastníci bytů musí plně uhradit i náklady na opravy a rekonstrukce domu i bytů.

František Beneš, stínový ministr KSČM pro resort místního rozvoje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Snaha přepisovat historii se objevuje v každé době, bez ohledu na režim

19:05 Čunek (KDU-ČSL): Snaha přepisovat historii se objevuje v každé době, bez ohledu na režim

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k oslavám osvobození Rudou armádou a překrucování his…