Jablonec nad Nisou: Radnice nabízí povinné očkování psů proti vzteklině zdarma

15.09.2014 17:53

I letos na podzim organizuje Magistrát města Jablonec nad Nisou hromadné očkování psů proti vzteklině a nabízí ho chovatelům psů zdarma. Očkování psů se koná ve čtvrtek 25. září od 11 do 12 a od 14 do 16 hodin v Ještědské ulici u MVDr. Baudyše. Pejsek musí mít náhubek a vodítko a musí přijít v doprovodu dospělé osoby.

Jablonec nad Nisou: Radnice nabízí povinné očkování psů proti vzteklině zdarma
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Chovatelé jsou povinni zajistit dle §4 zákona č. 166/1999 Sb. o veterinární péči, aby byli psi ve stáří od 3 do 6 měsíců očkováni proti vzteklině a následně revakcinováni dle použité vakcíny. „Výrobce námi použité vakcíny doporučuje zvíře nechat očkovat v roce následujícím po první vakcinaci, a poté vždy jednou za dva roky,“ říká Klára Halamová z odd veřejné zeleně, která má na starosti ochranu zvířat. Náhradní termíny u soukromých lékařů v ordinačních hodinách.

Za porušení výše uvedené povinnosti může Krajská veterinární správa uložit – dle § 71, odst. 1, písm. a) 1 shora uvedeného zákona – pokutu až do výše 10 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…