Jablonec nad Nisou: Téměř čtyři miliony do bistra investovalo město

13.08.2011 9:24

Od 10. srpna nabízí své služby v jablonecké nemocnici zcela nové bistro. Jeho stavbu financovalo město Jablonec nad Nisou za přispění Libereckého kraje.

Jablonec nad Nisou: Téměř čtyři miliony do bistra investovalo město

„Celkové náklady na výstavbu nemocničního bistra dosáhly částky 9.641.673 korun, účelová dotace z Libereckého kraje byla ve výši šesti milionů korun," říká starosta Petr Beitl a dodává, že město zaplatilo také téměř 230 tisíc korun za projektovou dokumentaci.

Podobu bistra, které vzniklo ve volném prostoru hned vedle hlavního vchodu do nemocnice a začleněny do něj byly i dvě nemocniční místnosti v přízemí, vytvořil Ateliér 4, s. r. o. a postavila jej stavební společnost STAVO - UNION, s. r. o.

Stavba probíhala od 15. listopadu loňského roku do konce letošního června. Pacientům a návštěvníkům jablonecké nemocnice je tak k dispozici třicet míst uvnitř a dalších šestnáct na venkovní terase. „Je to bezpochyby velké zpříjemnění a zkvalitnění pobytu pacientů i návštěvníků nemocnice. Moderní bistro v nemocnici už řadu let citelně chybělo. Proto jsem rád, že se nám tento záměr podařilo realizovat, že město našlo ve svém rozpočtu finance na stavbu a že tak městská nemocnice vedle špičkových zdravotnických služeb nyní může nabídnout i nadstandardní služby doplňkové ," konstatoval starosta Beitl.

Nemocnice dále plánuje, že ještě letos zkušebně napojí do bistra elektronickou tabuli: „Ta upozorní čekající pacienty, že se blíží jejich vyšetření. Pacient si před tím vyzvedne v příslušné čekárně pořadový lístek a bude moci strávit čas v prostorách nemocničního bistra. Této novinky se zatím dočkají pacienti urologické ambulance a pokud se systém osvědčí, zavedeme ho i na další oddělení," doplnila tisková mluvčí Petra Hybnerová.

Další zprávy z Jablonce nad Nisou čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.