Mladá Boleslav: Město chce zpříjemnit prostředí u domů s pečovatelskou službou

19.03.2017 7:35

Vedení města chce zlepšit prostředí v bezprostřední blízkosti domů s pečovatelskou službou v ulicích Havlíčkova, Sadová a U Penzionu.

Mladá Boleslav: Město chce zpříjemnit prostředí u domů s pečovatelskou službou
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Všechny tři lokality v pátek navštívil náměstek primátora Michal Kopal spolu s ředitelem pečovatelské služby Josefem Příhonským. Cílem města bude pokusit se navržená opatření a změny zvládnout již v letošním roce.

"Chtěli bychom zpříjemnit seniorům v těchto objektech venkovní zázemí, aby mohli ve větší pohodě a v hezčím prostředí trávit chvíle odpočinku i pod širým nebem," řekl náměstek Kopal. Zázemí u každého z těchto zařízení je přitom odlišné.

Dům s pečovatelskou službou v Havlíčkově ulici má pěkný společný vnitroblok s krajským Domem seniorů, kde nechybí zeleň, lavičky, dřevěná pergola i chodníčky pro pěší. Je zde ale potřeba více dohlédnout na údržbu zeleně a posoudit možné zásahy u náletových dřevin, které se již příliš rozrostly. Bude zde také potřeba spravit nefunkční osvětlení v zahradě i opravit poškozené dlaždice na terase objektu. Na zpevněné ploše v blízkosti Domova seniorů je potřeba zvážit další budoucnost kruhových bloků s posezením, které zde překážejí při manévrech zásobovacích aut a podobně.

U domu s pečovatelskou službou v Sadové ulici má město také zajímavé plány na zlepšení zázemí. Jednak je zde v plánu vybudovat podél domu chodník, který v boční uličce zcela chybí. A především je u zadního traktu budovy s výtahem vyvýšená zelená plocha mezi vysokými stromy, kterou je možné zkrášlit úpravou terénu, zeleně, instalací chodníčků i laviček. Je také potřeba zde vyřešit přístup k této vyvýšené ploše, aby se sem bez problému mohli dostat i klienti s omezenou pohyblivostí. Toto budoucí zázemí bude oploceno.

Třetím objektem, který také čeká lepší zázemí, je DPS U Penzionu v těsném sousedství DPS Na Radouči. Zatím DPS Na Radouči má nově pěkně upravený vlastní vnitroblok, u výškové budovy penzionu je dosud jen malé posezení s pergolou. Podle náměstka Kopala je cílem toto zázemí rozšířit směrem do travnaté plochy a po jeho úpravě a vylepšení tento prostor také oplotit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

16:14 Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

Ekofond je peněžní fond města Jihlavy, jež se zabývá distribucí finančních prostředků k provozu sprá…