Mladou Boleslav čekají opravy, uzavírky a dopravní komplikace

29.07.2011 11:42

Mladou Boleslav čekají i v srpnu opravy komunikací či inženýrských sítí na sídlišti a navíc i rekonstrukce železničního přejezdu na výpadovce na Jičín u Olympie, To znamená také uzavírky ulic, objízdné trasy pro motoristy i městské autobusy a další dopravní komplikace.

Mladou Boleslav čekají opravy, uzavírky a dopravní komplikace

Uzavření přejezdu na silnici k Řepovu bude mít vliv i na dálkovou dopravu a doprava se zahustí i v okolních obcích na objízdných trasách. Podrobnosti k uzavírkám upřesnil na dnešní tiskové konferenci vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství magistrátu Josef Macoun.

Na sídlišti se v těchto dnech a týdnech sbíhá několik oprav, prováděných různými firmami. Tento týden vyvrcholila oprava ulice Na Radouči, kde se dokončuje dopravní značení a byla již uvedena do trvalého provozu. Kvůli výměně kanalizačního řadu je částečná uzavírka od 27. července do 6. srpna v ulici Palackého a od 3. do 9. srpna bude úplná uzavírka v ulici mjr. Frymla v místě křížení s ulicí Palackého. Zásadní bude ovšem především úplná uzavírka Havlíčkovy ulice v úseku od ulice U Stadionu k ulici Sadová, která potrvá od 1. srpna do 30. září. Důvodem je kompletní oprava komunikace a chodníků v této ulici. Motoristé mohou jezdit po několika objízdných trasách.

Kvůli uzavírkám vzniknou i dočasné potíže s parkováním. Podle názoru Josefa Macouna je ovšem město v létě trochu volnější a motoristé mohou využívat parkovací plochy v okolí městského stadionu a i na dalších místech v okolí. "I proto se to směřovalo do letních měsíců, aby ten dopravní nápor byl co nejmenší. Každopádně komplikace tam budou. Lidé budou muset počítat s delší docházkovou vzdáleností k vozidlům, ale myslím si, že tam to parkoviště každý najde," řekl Macoun.

Zásadní bude i oprava železničního přejezdu na silnici u Olympie, kterou ovšem nezajišťuje město. Investorem opravy je Správa železniční dopravní cesty a uzavírka silnice I/16 v místě přejezdu bude trvat od 1. srpna 8:00 do 5. srpna do 18:00. Povolujícím úřadem pro tuto silnici I. třídy, která je ve vlastnictví státu, je Krajský úřad Středočeského kraje, odbor dopravy. Práce byly nasměrovány do období celozávodní dovolené Škodovky a školních prázdnin, ale přesto lze čekat dopravní komplikace. Jsou stanoveny objízdné trasy.

O uzavírkách najdete další podrobnosti v přiložených zprávách.

Další zprávy z Mladé Boleslavi čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…