Olomouc: Na Dolním náměstí upravují dopravní koridor

14.07.2014 14:17

Finální úpravou právě nyní prochází nedávno rekonstruované Dolní náměstí. Mění se řešení dopravního značení a rozmístění mobiliáře, které po otevření náměstí vloni vyvolávalo kritiku a přispělo k několika kolizním situacím.

Olomouc: Na Dolním náměstí upravují dopravní koridor
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Město tak napravuje situaci, která vznikla vynuceným kompromisem mezi návrhy projektu a požadavky na památkovou ochranu. „Slíbil jsem, že situaci na Dolním náměstí dořešíme tak, aby byli řidiči spokojení a k žádným dalším kolizím v budoucnu nedocházelo,“ komentoval nynější dění primátor Martin Major.

Konkrétně jde o přesunutí pěti sloupů veřejného osvětlení až ke hraně chodníků a doplnění kovových sloupků, které pomohu vymezit koridor pro motorová vozidla. Pracovníci, kteří s přesunutím sloupů začali v úterý, musí vykopat nové jámy, připravit betonové patky, přesunout elektrické vedení a pak teprve osadit samotné sloupy. Vše by mělo být hotovo do středy příštího týdne. Přesunování sloupů by nemělo nijak omezovat provoz restauračních zahrádek. Navíc se pak objeví na několika místech Dolního náměstí (vjezd do Laffayetovy ulice, zatáčka u budovy ČSOB a u kapucínského kostela a vjezd do Panské ulice) kovové sloupky.

Celá tato úprava dopravního řešení si vyžádá investici do 400 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…