Opava bude vyprávět příběhy české duchovní historie

17.11.2011 6:31

Město Opava je jedním z měst v České republice, která se zapojila do projektu Magni | Cesty s příběhem.

Opava bude vyprávět příběhy české duchovní historie

Tento projekt představuje jeden ze scházejících rozměrů cestovního ruchu u nás - turistiku spojenou s dějinami duchovního vývoje v českých a moravských zemích. Také sakrální stavby lákají domácí a zahraniční turisty a i ony mohou vyprávět příběhy, které jimi procházely po mnoho staletí.

Projekt turistiky po sakrálních památkách je nyní představován široké veřejnosti napříč Českou republikou. Kulturně-společenské programy, souhrnně nazvané Naše města, naše památky, projíždí 14 českými a moravskými městy a lákají veřejnost k návštěvě historických i tajuplných míst. Město Opava je další v pořadí.

Obyvatelům Opavy se putování za příběhy duchovní historie představí v úterý 22. listopadu od 16.00 hod. V Ostrožné ulici, pod širým nebem, budou návštěvníkům promítány krátké animované filmy vyprávějící dějiny, ale i báje a legendy o křesťanství a židovství na území České republiky. Tyto klipy přibližují příběhy např. Jana Amose Komenského, Jana Žižky, Rabi Löwa a Golema a dalších. V rámci kulturního doprovodného programu pak vystoupí pěvecký sbor DOMINO. Akce se zúčastní také primátor města Zdeněk Jirásek, který jménem města Opavy převezme certifikát MAGNI - poděkování za podporu projektu církevní turistiky.

Samotný projekt Magni | Cesty s příběhem je členěn do několika kapitol. Vytvořeny byly speciální internetové stránky, připraven je turistický průvodce v několika jazykových mutacích, povědomí o duchovních dějinách u dětí a mládeže zkoumala říjnová vědomostní soutěž pod záštitou ministra kultury Jiřího Bessera. Uskuteční se také benefiční koncert na podporu sakrálních památek či odborná konference o duchovním vývoji v České republice.

Projekt připravila Agentura pro rozvoj cestovního ruchu HelpTour, a to za podpory operačních programů Evropské unie a dalších partnerů - agentury Czechtourism, Asociace turistických informačních center a Asociace průvodců ČR.

Mnohem více o projektu lze nalézt na internetových stránkách www.magni.cz.

Další zprávy z Opavy čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

19:27 Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

V sobotu 8. června bude zahájen provoz sjezdové trasy pro horská kola u Goethovy vyhlídky v Karlovýc…