Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

27.05.2024 22:28 | Tisková zpráva

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Ve čtvrtek 23. května 2024 přivítali starosta Jan Vrba a radní pro školství Štěpánka Černá zástupce projektu „Pomáháme školám k úspěchu“ pana Petra Šlemendu, paní Hanu Košťálovou a pana Vítka Berana. Ti představili hlavní cíle projektu, který má zvýšit kvalitu vzdělávání na chebských školách. Vizí je, aby se každý žák učil naplno a s radostí a své učení si sám řídil. Stával se zaujatým, přemýšlivým a nezávislým uživatelem textů všeho druhu. Projekt se zaměřuje na čtenářskou gramotnost, pisatelství a kritické myšlení. Školy budou v tomto od září oficiálně podpořeny po dobu tří let, ale už tento školní rok probíhalo mnoho přípravných aktivit.

"Jsem velice ráda, že se nám podařilo tento projekt do Chebu dostat. Věřím, že budeme schopni pod vedení odborníků vytvořit spolupracující komunitu učitelů, kteří budou naplňovat vizi projektu. Projekt bude financován jak z Nadace The Kellner Family Foundation, tak z prostředků města. Jsem přesvědčena, že investice do kvalitního vzdělávání je investicí do budoucnosti a město Cheb tímto krokem ukazuje, že si je této skutečnosti plně vědomo," uvedla radní Štěpánka Černá.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

22:28 Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

Hřiště bude doplněno o venkovní workout, vrh koulí, skok do výšky a dálky, basketbalové koše a sklad…