Praha: Primátor zakládá novou Pražskou protikorupční radu

04.02.2011 9:42

Primátor Bohuslav Svoboda se dohodl s prvními spolupracovníky na účasti v nově vzniklé Pražské protikorupční radě (PRAPOR).

Praha: Primátor zakládá novou Pražskou protikorupční radu

Pražská protikorupční rada vznikne jako poradní orgán primátora na základě informace o prioritách sta dní vlády schválené Radou hlavního města v prosinci 2010. V této radě primátora budou pracovat odborníci se zaměřením na ekonomiku a protikorupční opatření.

 

„Členové Pražské protikorupční rady se budou scházet jednou za tři týdny na společném jednání. Za účast na každém jednání PRAPORu obdrží členové tohoto poradního orgánu primátora odměnu 5 tisíc korun. První jednání Pražské protikorupční rady proběhne ve čtvrtek 17. února od 17 hodin," řekl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda a dodal: „Chceme, aby se tento poradní orgán podrobně seznámil se stávající Protikorupční strategii hl. m. Prahy a doporučil případné změny."

Cílem činnosti této expertní skupiny primátora je vypracovat zásady zastupování pražských politiků ve společnostech s majetkovou účastí hl. m. Prahy, a to včetně systému jejich odměňování i u společností s nepřímou majetkovou účastí. Dále pak rozvinout stávající protikorupční strategii magistrátu - doplnit ji o další efektivní nástroje prevence korupčního jednání a napomáhat řešit aktuální problémy vyplývající z této problematiky.

„PRAPOR by měl mít přibližně deset členů a v určitých případech může být rozšířen o další specialisty v oboru. Oslovili jsme také Ministerstvo vnitra, Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo pro místní rozvoj, Transparency International, Hospodářskou komoru hl. m. Prahy, Soudcovskou unii ČR a Unii Státních Zástupců, aby v případě jejich zájmu vyslali do nově vzniklého poradního orgánu zástupce," řekla radní Alexandra Udženija.

Mezi členy Pražské protikorupční rady jsou například:

* advokát JUDr. Tomáš Sokol
* ekonomové doc. Ing. Jiří Schwarz, CSc. a Ing. Miroslav Zámečník
* šéf právní sekce MMR Mgr. Jan Sixta
* doc. Ing. Lubomír Lízal, Ph.D. - ekonom a vedoucí vědecký pracovník NHÚ AV ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…