Praha odmítá výsledky soutěže o uzavřenosti úřadů kvůli nepravdivě uvedeným informacím

30.09.2010 15:22

Magistrát hl. m. Prahy považuje vyhodnocení soutěže o.p.s. Otevřená společnost OtevřenoxZavřeno za naprosto neobjektivní.

Praha odmítá výsledky soutěže o uzavřenosti úřadů kvůli nepravdivě uvedeným informacím

Daná kritéria, která byla u Magistrátu hl. m. Prahy hodnocena, naprosto neodpovídají skutečnosti.

V hodnocení soutěže se uvádí, že vedení Prahy bylo nominováno za smlouvu s Českými drahami o údajném utajování informací při spolupráci na integraci systémů karet opencard a In-karty. Jak tvrdí o.p.s., když se integrace neuskutečnila, rada města nechala zpracovat zadávací dokumentaci k zajištění kartového centra, kterou prohlásila za neveřejnou.

Hl. m. Praha uzavřela s Českými drahami pouze Memorandum o spolupráci při propojování karty opencard a In-karty ČD. Tento materiál byl zveřejněn a poskytnut také médiím. Memorandum pouze prokazovalo společnou vůli obou stran spolupracovat. Pro budoucí spolupráci v tomto směru požadovaly České dráhy ochranu některých obchodních informací. Tento postup je v případě obdobných projektů naprosto standardní. I přesto hl. m. Praha na tuto podmínku nepřistoupilo. Rada hl. m. Prahy žádnou smlouvu o utajování informací neschválila a nic takového uzavřeno nebylo.

Následně o.p.s. uvádí, že rada města nechala zpracovat zadávací dokumentaci k zajištění kartového centra, kterou prohlásila za neveřejnou.

Ani tato informace se v žádném případě nezakládá na pravdě. Rada hl. m. Prahy odsouhlasila znění výběrového řízení na nového provozovatele Pražského centra kartových služeb. Toto otevřené a zcela standardní výběrové řízení bylo vyhlášeno počátkem letošního září a uveřejněno na Informačním serveru veřejných zakázek (http://www.isvz.cz/) a serveru Zakázky pod lupou (http://zakazky.praha.eu/).   

Ani v jednom případě tedy nedocházelo k žádnému utajování jakýchkoliv informací. O výše uvedených krocích byla informována veřejnost prostřednictvím médií i webových stránek http://www.praha.eu/, apod.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…