Příbramské památky jsou o krok blíže k turistům i místním

25.01.2021 14:48

Příbram je městem s bohatou historií, s řadou významných památek a zajímavých staveb. Mnozí z nás kolem nich denně procházíme, aniž bychom znali jejich historii, turisté hledají informace v průvodcích. Nyní došlo k významné změně. Díky rozšíření informačního systému můžeme historická data vstřebávat přímo u samotných památek.

Příbramské památky jsou o krok blíže k turistům i místním
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Na přelomu roku bylo po městě instalováno šest pultových informačních panelů a dvě informační tabule podle návrhů městského architekta Jaroslava Malého. Dvoujazyčné panely se základními informacemi o dané památce či lokalitě, jsou doplněny fotografiemi a mapou, kde se nachází, kontaktem na nové informační centrum a QR kódem odkazujícím na web turistického informačního centra poznejpribram.cz

Vzhledem k významu lokalit z pohledu historie, architektury či života ve městě nabízejí panely ucelenější záběr informací o daném místě, jeho historii či lokálních zajímavostech. Panely najdete u kostela sv. Jakuba na náměstí T. G. Masaryka, u Zámečku-Ernestina, poblíž Arnoštových sadů, v Jiráskových sadech, na rohu ulic V Brance a Dlouhé, u Kulturního domu a u vstupu na hřbitov z parku V Zátiší.

Nové stojany jsou stejně jako turistické rozcestníky zpracované ve vizuálním stylu města. Kromě výše uvedených panelů došlo k úpravám informačního systému i v dalších lokalitách. Na Svaté Hoře je nová infografika s ohledem na ostatní informační panely v místě zasazena do původního orientačního systému. V oblasti Březových Hor bylo pro umístění informací o lokalitě využito nově upraveného prostoru Nad Haldou.

„Rozšíření informačního systému je velkým přínosem v oblasti turismu. Rád bych tímto poděkoval Haně Ročňákové, Věře Smolové, Ireně Michalové a Josefu Velflovi za spolupráci na přípravě obsahu informačních panelů. Dalším brzkým krokem v nabídce turistům bude přestěhování informačního centra do Pražské ulice, kterého se dočkáme v průběhu několika týdnů,“ doplnil informace starosta Jan Konvalinka.

Na projekt rozšíření informačního systému, který vyšel na 200 190 Kč, byla poskytnuta dotace z Programu na podporu informačních center Středočeského kraje pro rok 2020 ve výši 100 000 Kč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…