Adamec (ODS): Někdy i sebelepší rozpočet se na konci nedočerpá

10.03.2022 20:51

Projev na 14. schůzi Poslanecké sněmovny 10. března 2022 k rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury

Adamec (ODS): Někdy i sebelepší rozpočet se na konci nedočerpá
Foto: ODS
Popisek: Ivan Adamec

Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové,

já jsem netušil, že si tady začneme vyčítat, co bylo, kdo, co, jak a podobně, že tady někdo vytváří ohlodané kosti a když se vrátím v minulosti, tak bych mohl mít také jedovaté otázky, kdo nám tu ohlodanou kost, já bych řekl celou kostru ohlodaných kostí, tady nechal, ale to nechci. Prosím vás, my jsme na hospodářském výboru se na to dívali velmi racionálně. Také si dovedeme představit lepší rozpočet, výraznější výdaje pro SFDI.

Na druhou stranu víme, že někdy i sebelepší rozpočet na konci se nedočerpá. Také si vzpomínám, že část peněz jsme z rozpočtu, který byl původně určen pro silnice první třídy a dálnice a případně pro jiné věci, používali a neříkám, že to bylo špatně v té době úplně, ale já jsem na to měl jiný názor, z hlediska toho způsobu, (co?) jsme používali třeba na silnice druhých a třetích tříd pro kraje, což kraje kvitovaly, já už méně jako poslanec tohoto státu, protože si myslím, že by měly skončit ve státní dopravní infrastruktuře.

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí

Já musím říct, že právě proto jsme přijali doprovodné usnesení, Martin Kolovratník tady o tom hovořil, a přiznám se, že také chápu dopravu jako klíčovou, páteřní záležitost pro rozvoj naší země, ale věřím tomu, že... jo, a ještě se vrátím k těm rozpočtovým výhledům. Víte, ty se dělají dobře, když jsou dobré roky, jo, když je krize, tak se to dělá výrazně, vy odhady, hůře a někdy i vzpomínám, na městech jsme říkali, že prostě nám to ukládá zákon, je to povinnost, takže to nějak uděláme, (ale?) ono to stejně bude jinak.

Tady my nevíme, co bude za půl roku, jak se vyvine situace v Evropě, nevíme, jak bude vypadat válka na Ukrajině, my jsme prakticky také ve válce a my tady fakt se hádáme, nezlobte se na mě, jak malé děti v tuhle chvíli. Prostě ten rozpočet je takový, někdo pro něj hlasovat nebude, někdo hlasovat pro něj bude, já si také přeji, aby během roku se podařilo ty peníze pro něj získat a naplnit ty částky... (Čas.) které nám budou chybět, ale prostě realita... (Čas.) je taková, smiřme se s tím.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…