Babiš (ANO): Všichni to řeší, až na Fialu

30.07.2022 20:23 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke zdražování

Babiš (ANO): Všichni to řeší, až na Fialu
Foto: Repro XTV
Popisek: Lídr ANO Andrej Babiš v XTV

Pohledem letních dovolených to tak sice nevypadá, ale na Česko se řítí krize nevídaných rozměrů. Energie, pohonné hmoty a potraviny dál rekordně zdražují, bydlení se stává nedosažitelným luxusem, inflace je utržená ze řetězu, platy stagnují a lidé rychle chudnou. Všichni to řeší, až na premiéra Fialu a jeho ministry.

Ve srovnání s kupní silou platí naši občané za elektřinu druhou nejvyšší cenu v celé EU. Zatímco v Česku stojí MWh 7500 Kč, Slováci za ni platí 1500 korun a Portugalci nebo Španělé dokonce tisícovku.

To proto že jejich vlády, stejně jako naprostá většina dalších zemí EU, se o své občany starají. Také cena plynu je v ČR druhá nejvyšší v Evropě. Inflace 17,2 procenta je čtvrtá nejvyšší v Evropě.

Věčné výmluvy na Babiše už nikdo nebere vážně, dnešní stav je výhradně vizitkou Fialovy vlády. Člověk by čekal, že v takové situaci by kabinet zasedal několikrát týdně léto neléto, ale premiér a ostatní ministři jsou v podstatě neviditelní. Jedinou starostí pana Fialy je mít co nejvíc fotografií s politiky v Bruselu, co se děje doma, ho nezajímá. O ministrovi financí Stanjurovi člověk takřka neslyší, ministr vnitra Rakušan kvůli korupčním skandálům STAN raději zalezl a po ministryni pro vědu Langšádlové by se raději mělo vyhlásit celostátní pátrání.

Když už jsou ministři iniciativní, tak je to tragédie. Taková ministryně životního prostředí Hubáčková za necelý měsíc pohnojila, co mohla. Souhlasila se zákazem spalovacích aut v roce 2035, s uvalením emisních povolenek na budovy a s přizváním ekologických aktivistů do stavebních řízení.

Česko narazilo do kry a rapidně nabírá vodu. To vidí každý, kdo nežije ve své bublině, ale jezdí mezi lidi a baví se s nimi na náměstích. Premiér a ministři by to místo tančení na palubě měli také konečně zkusit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie