Baxa (ODS): O přijímačkách a maturitách má rozhodovat Parlament, ne ministerstvo

20.08.2020 11:30

Místopředseda ODS chtěl, aby o maturitách a přijímacích zkouškách rozhodoval ve zvláštních situacích Parlament, nikoliv pouze ministerstvo. Předložil příslušný pozměňovací návrh, který ale ve sněmovně zamítla vládní koalice.

Baxa (ODS): O přijímačkách a maturitách má rozhodovat Parlament, ne ministerstvo
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

„Ministr Plaga prosadil do zákona možnost, aby o přijímačkách a maturitách ve zvláštních případech rozhodovalo ministerstvo. Už na jaře letošního roku se přitom ukázalo, že ministerstvo rozhodovalo o provedení těchto zkoušek zmatečně, na poslední chvíli, a navíc připravilo žáky o druhý pokus jednotných přijímacích zkoušek na střední školy. Proto předkládám pozměňovací návrh, který tuto část z návrhu zákona vypustí. O takto závažných věcech, které mohou ovlivnit budoucnost celých ročníků, by měl rozhodovat Parlament, nikoliv pouze ministerstvo,“ vysvětluje místopředseda ODS Martin Baxa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.