Bláha (ODS): Město připravuje regeneraci veřejných prostranství na Moravském Předměstí

10.01.2022 21:24

V létě loňského roku dokončilo město projekt na úpravu veřejných prostranství v sídlišti Moravského Předměstí v Hradci Králové, kde bylo předběžně vytipováno šest lokalit, které v budoucnu čeká kompletní úprava a přeměna.

Bláha (ODS): Město připravuje regeneraci veřejných prostranství na Moravském Předměstí
Foto: ODS
Popisek: ODS

Jako první by měly začít práce v lokalitě ohraničené Benešovou třídou a ulicemi Kejzlarova a Mandysova, na kterou má již město dokončenou projektovou dokumentaci i platné stavební povolení. 

Anketa

Jste pro zrušení covid pasů, tedy pro to, aby neočkovaní mohli volně chodit kamkoliv?

89%
9%
hlasovalo: 24379 lidí
Místní se zde dočkají obměny a doplnění zeleně, nového městského mobiliáře i vybudování herních prvků pro děti.

„Některá veřejná prostranství a lokality zejména v okolí sídlišť, se za několik posledních let proměnily na místa, která nejsou už pro veřejnost atraktivní a lidé se zde nesetkávají jako dříve. Chceme jim tato místa, kde mohou trávit čas a relaxovat, obnovit a udělat okolí jejich domovů příjemnější. S tímto projektem začínáme na Moravském Předměstí, kde máme šest míst, která by se v budoucnu měla dočkat revitalizace. Jedná se o předprostor základní školy Štefánikova, lokalitu Pod Strání, část Benešovy ulice, park u Polikliniky III., lokalitu Hvězda a plochy mezi ulicemi Kejzlarova, Mandysova a Benešova. Těmi také budeme začínat,“ uvádí námětek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. Na jaře se město chystá vypsat výběrové řízení na zhotovitele úprav právě zmíněné lokality, vyjít by město mohly až na necelých dvanáct milionů korun. Finální částku ale určí až výsledek výběrového řízení.

Na každou lokalitu je potřeba zajistit veškerou potřebnou dokumentaci, dostatečné finanční prostředky i žádost o dotaci zvlášť. „V polovině prosince jsme již žádost o dotaci na úpravu zeleně a veřejného prostranství v oblasti mezi ulicemi Kejzlarova, Mandysova, Benešova  podali a to ze Státního fondu podpory investic. Výše dotace pak vychází z již známého rozpočtu nákladů na akci a z dotačních podmínek a mohla by dosáhnout více než 4,5 milionu korun,“ doplňuje náměstkyně primátora pro oblast městských dotací Monika Štayrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…