ČSSD: Lithium je zpět a je to zase ta samá písnička

23.07.2019 10:33

Pamatujete si na léto 2017? Tehdy se strhla mediální štvanice, která neměla v ČR obdobu. Její cíl byl jediný. Vylíčit sociální demokraty jako zločince, kteří chtějí rozkrádat nerostné bohatství naší země. Dokonce k tomu byla svolána i mimořádná schůze Poslanecké sněmovny.

ČSSD: Lithium je zpět a je to zase ta samá písnička
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Kampaň to byla skutečně masivní a bezesporu se podepsala na našem volebním výsledku. Zajímavé je, že po volbách už lithium ve spojení s ČSSD nikdo neřešil. Proč? No protože nebylo co řešit. ČSSD nemá od roku 2013 ve správě Ministerstvo životního prostředí, tedy to, které s nerostným bohatstvím může disponovat.

No a teď to všechno začíná znovu. Opět je zde snaha vytvořit mediální obraz, ve kterém budeme my ti špatní. Vina je svalována na Jiřího Havlíčka (ČSSD). Nám nezbývá, než znovu zopakovat základní pravdu – odpovědnost za lithium jde za Ministerstvem životního prostředí, a to ČSSD ve vládách s ANO nikdy nepatřilo. ČSSD v roce 2017 ani v současnosti nevlastní žádná média, a tak těžko můžeme všechny lži a nepravdy vyvracet. Věříme však v obyčejný lidský rozum.

Navíc – řekněme si i to, co jednotlivá ministerstva udělala: MŽP za ministra Brabce prodloužilo povolení k průzkumu, a tedy přednostní právo těžby, ministr Havlíček v podstatě udělal to, po čem nyní volá premiér Babiš. Tedy, pokud se bude lithium těžit, aby se zpracovávalo v ČR a mohl do toho vstoupit stát.

Pokud jsou v přípravách těžby a využití nerostných zásob naší země nějaké pochybnosti, pak jsme pro maximální transparentnost a prošetření celé věci. Naše národní bohatství musí být ochráněno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby