Chalupa (ANO): Jak se stane, že politik potratí věrohodnost a kredit

26.07.2018 8:32

Jsem překvapen i tím, že jako politik, významný senátor a člen ČSSD nectí uzavřenou koaliční smlouvu a pravidla hry a takto otevřeně se s těmito brněnskými "politiky" staví proti oficiální politice vlády ČR.

Chalupa (ANO): Jak se stane, že politik potratí věrohodnost a kredit
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Nemohu říci, že bych si s panem Bublanem nějak notoval, ale respektoval jsem jeho zkušenosti a znalosti.

Bohužel svým komentářem, kterým vyjádřil svůj obdiv politickým aktivistům Žít Brno v jejich zcela nezodpovědných a aktivistických politických aktivitách, nerespektujících demokraticky zvolenou vládu ČR a její postavení v mezinárodním prostředí, se tento můj respekt k němu definitivně vytratil. O to víc právě proto, že pan Bublan jakoby zcela popřel své působení v bezpečnostních složkách země (jako by neměl dostatek informací, i těch neveřejných) a dal přednost lacinému předvolebnímu gestu místo pragmatického a především odpovědného postoje, který bych očekával od senátora. Od zákonodárce, který by měl - když nic jiného - vědět, jak je definován nelegální uprchlík, jak je z hlediska příslušné legislativy definována první bezpečná země s příslušnými právními pravidly, jak složitá a i tak zdaleka ne zcela průkazná je bezpečnostní procedura prověrky identity té které osoby s celou řada dalších právních i mezinárodních souvislostí.

Jsem překvapen i tím, že jako politik, významný senátor a člen ČSSD nectí uzavřenou koaliční smlouvu a pravidla hry a takto otevřeně se s těmito brněnskými "politiky" staví proti oficiální politice vlády ČR.

Bylo by velmi nešťastné, kdyby toto měl být jeden z prvních náznaků toho, jak si ČSSD představuje plnění závazků plynoucích z již zmíněné koaliční smlouvy - a mám za sebou velmi nepříjemnou zkušenost porušení obdobné smlouvy v minulém období ze strany ČSSD týkající se reorganizace PČR. Zase jedno zklamání v člověku a politikovi...

Převzato z profilu.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.