Fiala (ODS): Lžimarketing musí skončit a vláda musí konat

17.09.2020 9:10

Předseda ODS Petr Fiala vyzval ve Sněmovně premiéra Babiše k tomu, aby přestal bagatelizovat koronavirovou situaci v ČR a začal poslouchat opozici. Občanští demokraté zároveň navrhli pět konkrétních bodů, které podle nich povedou ke zlepšení situace.

Fiala (ODS): Lžimarketing musí skončit a vláda musí konat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

„Bohužel se ukazuje, že vláda promrhala měsíce a měsíce. Bohužel je zřejmé, že na druhou vlnu koronaviru není Česká republika připravena. Očekávám od premiéra, že přestane vinit média a opozici, a že začne poslouchat, místo aby bagatelizoval situaci. Proto v Poslanecké sněmovně navrhujeme:

  1. Konečně vyměnit ministra Vojtěcha a obsadit resort osobou, která vrátí autoritu odborným řešením. Považuji za nevyhnutelné, aby vláda poslala veřejnosti vzkaz, že končí období chaosu, protiřečení a lakování věcí na růžovo.
     
  2. Restartovat krizový štáb a svěřit mu návrhy řešení, které bude vláda respektovat. Potřebujeme spolupráci na ústavní úrovni namísto svévolného rozhodování na nějakých nepřehledných vládních fórech.
     
  3. Iniciovat jednání s řediteli škol a učiteli a zajistit podmínky, aby základní školy zůstaly v co největší míře a co nejdéle otevřené. Zajistit podmínky pro učitele, aby mohli vyučovat s kvalitními respirátory, eventuálně dalšími ochrannými prostředky. Zároveň definovat nejvíce ohrožené skupiny a vybavit je ochrannými prostředky.
     
  4. Znásobit kapacity hygieny, aby fungovalo trasování jako základní předpoklad udržení počtu nakažených ve zvládnutelných mezích. Řekněme si, kolik má být trasovací kapacita – konkrétně. Co je k tomu potřeba. Anebo si řekněme, že to už nemá význam. Ale především otevřeme data a buďme konkrétní.
     
  5. Znovu apelujeme: pojďme ekonomicky podpořit živnostníky, malé a střední podnikatele, matky samoživitelky a všechny ohrožené důsledky koronavirové krize,“ vysvětluje předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…