Foldyna (SPD): ČR jde do kopru a vy tu řešíte nesmysl za nesmyslem

06.03.2024 21:02

Projev na 94. schůzi Poslanecké sněmovny 6. března 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 275/2012 Sb., o volbě prezidenta republiky.

Foldyna (SPD): ČR jde do kopru a vy tu řešíte nesmysl za nesmyslem
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jaroslav Foldyna

Dámy a pánové, v němém úžasu sleduji tu vážnou diskusi českého parlamentu. Myslím si a doufám, že občan to sleduje také a také si klepe na hlavu. Volby pana prezidenta budou za čtyři roky. Aktuálnost tohoto bodu programu je neskutečná. My jsme chtěli projednávat smlouvu o Labi, která se nás týká. Tu odkládáte dva roky. Odložili jste. V této zemi se chystáte okrást důchodce. Nikdy jste nemluvili o tom - říkáte, nejsou peníze na důchody. Řekli jste někdy ministrovi, že musí jet tramvají, že nejsou peníze na nová auta? Řekli jste někdy, že nejsou peníze na platy poslanců, ministrů? Říkáte lidem, že nejsou peníze. Ale oni chodili do práce a odváděli prachy. To znamená, abychom my tady mohli dostávat výplaty, aby ministři mohli jezdit v autech, na to prachy jsou! Na důchody nejsou! A ještě tady projednáváme něco, co je naprosto zbytečné oproti věcem, které jsou důležité. V Evropě jsme na pokraji války, vy říkáte, že už jsme ve válce, HDP České republiky klesá, stavební výroba klesá, my jdeme do kopru a vy tu řešíte nesmysl za nesmyslem! Tak to mě udivuje! Děkuji. (Potlesk poslanců SPD.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii