Gregorová (Piráti): Naše demokracie je pod bezprecedentním tlakem

02.06.2023 4:31 | Tisková zpráva

Europoslanci na plénu Evropského parlamentu budou hlasovat o Zprávě o zahraničním vměšování do všech demokratických procesů v EU, včetně dezinformací.

Gregorová (Piráti): Naše demokracie je pod bezprecedentním tlakem
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Markéta Gregorová (Piráti) v pořadu Partie.

Na ní se jako koordinátorka výboru podílela europoslankyně Markéty Gregorové. V této souvislosti zasílám k dispozici její citaci:

"Je tomu pět dní, co Twitter odstoupil od kodexu o dezinformacích – od kodexu, k němuž se slíbil zavázat i TikTok, čínská špionážní síť. Jak to, že odstoupil? Jednoduše proto, že mohl, protože je kodex dobrovolný a nevymahatelný. Zákon o digitálních službách, kterým komisař Breton hrozí Muskovi, vítám, ale pokud jde o integritu voleb, moc nám nepomůže. A balíček na obranu demokracie, který by pomoci měl, dává členským státům opět pouze doporučení.

Nemůžu se zbavit dojmu, že Evropská komise pořád úplně nepochopila míru, s jakou dezinformace ohrožují demokratickou integritu v Evropě. Naše demokratické procesy jsou přitom pod bezprecedentním tlakem, ať už jde o ruskou agresi a s ní spojené hybridní hrozby, anebo o celkový globální střet demokracií a autoritářských režimů. V takovém historickém kontextu působí návrhy Evropské komise jako trestuhodně slabé."

Bc. Markéta Gregorová

  • Piráti
  • Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Hádají se, my jednáme, domlouváme společný postup napříč Evropou

12:17 Rajchl (PRO): Hádají se, my jednáme, domlouváme společný postup napříč Evropou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice.