„Fiala je čím dál víc mimo.“ Naše země má dva opravdové „premiéry“. Holec zveřejnil jména

04.05.2023 17:21 | Ze sítí

Pavel na Ukrajině, muselo se to stát. Tak začíná další pořad Petra Holce Živě. Co vezl v tenisové tašce? Řeč je i o premiérově lezení do pirátského zadku, prý tím nadobro v ODS zhasnul. Zkrátka nepřišel ani ministr financí Zbyněk Stanjura, můžeme mu vůbec říkat ministr financí? Kdo jsou vůbec dva opravdoví čeští premiéři? Padla konkrétní jména. A na scéně je opět europoslankyně a její výzva k sexu.

„Fiala je čím dál víc mimo.“ Naše země má dva opravdové „premiéry“. Holec zveřejnil jména
Foto: Reprofoto: YouTube
Popisek: Petr Holec

Na úvod pořadu Petr Holec pustil záběry z přivítání prezidenta Petra Pavla na Ukrajině. Všiml si, že při vystupování z vlaku nesl Pavel s sebou poměrně velkou tašku Slazenger, což v Holcovi evokovalo, že si na Ukrajinu přijel zahrát tenis.

„Nebývá zvykem, že si prezidenti a státníci na návštěvy nosí takové tašky,“ glosoval to moderátor s tím, že byl zvědavý, co se v té tašce skrývá.

Anketa

Jste pro větší zdanění piva a vína?

15%
79%
hlasovalo: 17872 lidí
„Vidíte? On tam vozí složené sako. Co se v akademii Tondy Zápotockého naučíš, jako když najdeš,“ glosoval tento moment Holec, který se pozastavil i nad tím, že cesta byla napůl utajena a celou návštěvu režíroval tým Petra Pavla a média tak zásoboval jen tím, co uznal za vhodné.

Prezidentova cesta na Ukrajinu pak podle Petra Holce nezměnila nic a měla za cíl zvyšování jeho popularity a permanentní přítomnost v médiích.

„Dozvěděli jsme se, že Petr Pavel rozesmál Zelenského, což se ale dá vykládat různě,“ doplnil Holec ještě ke zmíněné návštěvě Ukrajiny a pozastavil se nad vzkazem, který prezident napsal na vlak a který obsahoval na závěr výzvu „Russia, go home“, tedy Rusko, jdi domů, resp. pryč.

Toto sdělení si totiž moderátor spojil se známým „Jdi domů, Ivane“. To byl nápis, který se psal v roce 1968 na zdi různých budov a vyzýval ruské vojáky, aby opustili Československou republiku, kterou v té době okupovali.

„Když se kalil na agenta Pávka a byl tím svědomitým komoušem, to tyhle věci nikde nepsal. To byl hrdina, komunista, rozvědčík,“ komentoval to Holec s tím, že teď, když to nic nestojí, tak hrdinně napíše heslo na vlak.

Moderátor se pak pozastavil i nad tím, že ihned po svém návratu prezident Petr Pavel pochválil premiéra Petra Fialu (ODS) za důchodovou reformu, o níž ale podle moderátora není téměř nic známo.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28100 lidí
Řeč přišla i na požadavek státního zástupce Šarocha na znovuotevření kauzy Čapí hnízdo Andreje Babiše (ANO). Podle Holce je to celé fraška.

„Co k tomu víc říct, když ten samý žalobce, který před lety zrušil stíhání Andreje Babiše a stopnul kauzu Čapí hnízdo, se teď odvolá proti osvobozujícímu rozsudku,“ má Holec jasno.

Pak už se Petr Holec dostal k vysvětlení svých slov z úvodu pořadu, že Petr Fiala zhasl v ODS.

„On přijel na ideový sjezd Pirátů je podpořit, v podstatě jim tam šel vlézt do zadku,“ nebral si Holec servítky a dodal, že Fialovo vystoupení neudělalo radost ani členům jeho strany a pustil i pasáž, ve které si Fiala pochvaloval, že jsou Piráti a ODS spolu na jedné lodi.

„Je pravda, že Piráti se občas chovají pravicověji, než Fialova ODS,“ dodal ještě.

V projevu Fialy se ale objevila i hesla, která podle Holce připomínají minulé doby.

„Nesprávné názory, škodlivé odpovědi, nepohodlné statistiky. S tím vším je Petr Fiala, jako správný africký diktátor, odhodlaný bojovat. To tady nesmí být,“ řekl k tomu ještě Petr Holec a dodal, že na pirátském sjezdu došlo i k ponížení českého premiéra.

 

„Piráti, místo toho, aby mu poděkovali, že tam přijel a vlezl jim do zadku… Tak europoslanec Peksa řekl, že ODS ničí budoucnost Česka, konkrétně ministr financí Zbyněk Stanjura… No a Markéta Gregorová, to je ta pirátská europoslankyně, pamatujete si ten transparent „Chceš…“ víte co? Tak ta řekla, že koalice SPOLU je v podstatě podvod na voličích,“ komentoval dění na pirátském sjezdu Holec s tím, že Petr Fiala (ODS) je pro smích proto, že je slaboch a opět si vzal „na paškál“ Fialův slovník.

Lidé si podle něho všímají, že premiérova slova připomínají ta, která zněla za hluboké totality a pro ilustraci přidal i výstřižek z dobového komunistického tisku, který obsahoval slova „Repuliku si rozvracet nedáme“.

To pak další fotografií spojil s prohlášením Petra Fialy o tom, že extremismus je troufalejší a že tedy musíme chránit republiku.

V této souvislosti vzpomněl Holec i na nedávné vyjádření vedení České spořitelny směrem k vysoké škole ekonomické, které svoji další finanční podporu škole podmiňovalo tím, že se zbaví docenta Ševčíka.

V souvislosti s tím, že se premiér Fiala pochlubil do médií, že byl při své cestě po Asii přijat s poctami, se moderátor podivil, co tedy Petr Fiala čekal?

„Že ho přijmou nosiči kufrů, jako nedávno Ursulu von den Layen v Číně? Já se obávám, že premiér je čím dál víc mimo,“ dodal k tomu ještě Holec.

„On je mistr v chápání zřejmého. Asi všichni, jak tu jsme, předpokládáme, že když někam jede, že ho přijme premiér a když má země prezidentský systém, tak prezident,“ uzavřel Petr Holec téma premiéra Fialy.

Neuzavřel ale téma vládních představitelů a následně se věnoval dalšímu členovi ODS.

„Zbyněk Stanjura, ministr financí, je fakt ESO. V normální vládě už by samozřejmě vylít. Tohle není možný,“ začal Holec zhurta a dodal, že se na nás valí spousta ekonomických informací.

„Mýtus padl, důchodci za schodek státního rozpočtu nemůžou,“ reagoval dál na informace, podle nichž je rekordní schodek našich státních financí právě díky penzím a podotkl, že podle voličů stávající vládní koalice by se mělo důchodcům snad sebrat i volební právo a že můžou za všechny naše problémy.

„Vládní Seznam udělal analýzu a zjistilo se, že největší sekeru státního rozpočtu zasekly energie, a sice jejich zastropování. A proč to tak je? Protože vláda si na zastropování cen energií půjčila u nás. Vlastně si sebrala desítky miliard, místo toho, aby zastropovala u výrobců energií,“ má jasno moderátor a přidal i důvod, proč to tak bylo.

„Vláda to nemohla udělat, protože jsou to její chlebodárci a sponzoři,“ odhalil Holec a jmenoval i dva „opravdové“ premiéry ČR – Patrik Tkáč a Daniel Křetínský.

Následně Holec poukázal i na rozhodnutí francouzského nejvyššího soudu, který povolil znárodnění „francouzského ČEZu“.

„Ve Francii asi nemají demokracii, nebo tu naši hodnotovou demokracii, já nevím. Ale tam stát v tomhle ohledu alespoň má sílu tohle udělat.“

To už se ale Holec dostal k České národní bance, která aktuálně rozhodovala, zda ponechá úrokové sazby, nebo je zvýší. Nakonec je ponechala, ale její guvernér se nechal slyšet, že pokud vláda nezačne šetřit, zdraží všem úvěry.

„Šetřit, šetřit, šetřit. Ne zvyšovat daně,“ apeloval na vládu i Petr Holec.

Dodejme, že se moderátor zmínil i o klesající důvěře české vlády, kterou agentura Eurobarometr loni naměřila na úrovni 45 procent a letos zaznamenala její pokles na 30 procent.

„Vsadím se, že nějaké komando od Petra Fialy už pátrá i po Eurobarometru. Protože republiku si rozvracet nenecháme, to ne,“ uzavřel Holec s narážkou na zpochybnění statistických údajů agentury Eurostat, které vyzněly pro Českou republiku velmi negativně a proti kterým protestoval jak premiér, tak ministři a zvali si „na kobereček“ různé zodpovědné lidi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jestli se do Fialy neinkarnoval sám Milouš Jakeš ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRB , 04.05.2023 20:07:31
I když, to asi ne. Tak bl...ej, pardon, hloupej nebyl snad žádný komunistický pohlavár.

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…