Havlíček (ANO): Nestalo se nikomu v Maďarsku, aby nenatankoval

25.11.2022 17:15

Projev na 46. schůzi Poslanecké sněmovny 25. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zrušení evidence tržeb

Havlíček (ANO): Nestalo se nikomu v Maďarsku, aby nenatankoval
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Karel Havlíček (ANO)

Pane poslanče Hellere, prostřednictvím paní předsedající,

nikdo nezpochybňoval, že na to máte právo. Já jsem to tady i řekl jasně v mém příspěvku. Je to demokratické a můžete se bez problému rozhodnout.

Ale my zpochybňujeme jinou věc. Jestliže argumentujete tím, že to je restriktivní nástroj vůči podnikatelům, a ze sedmi největších Svazů asociací zaznívá úplně přesně pravý opak, tak jenom říkáme, že to je falešný argument a že se neřídíte tím, co ti podnikatelé fakticky chtějí. A vy se můžete rozhodnout jak chcete. To je všechno. Nic více, nic méně.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Ještě k tomu Maďarsku, prosím. Nám vyčítáte, když čteme titulky, ale vy se chováte úplně stejně. Protože jediný, kdo řeší problém Maďarska, je Česká republika. Neřeší to vůbec Maďaři. Já jsem se spojil s představiteli vlády maďarské a oni opravdu fakt žádný problém nemají. To, že na několika desítkách čerpadel společnost MOL, jejich čerpadel, vesnických čerpadel, která prakticky nefungovala, omezili dodávky, nikoliv z důvodu toho, že mají málo kvůli cenám, ale protože Rusové rozbombardovali ropovod, který vede do Maďarska a paradoxně v tu samou chvíli odtahovali (?) rafinérie, tak je tím důvodem, že o něco více šetří, ale nestalo se nikomu v Maďarsku, aby nenatankoval. Nemají s tím nejmenší problém a opravdu se to řeší pouze u nás.

Takže prosím, kdyžtak si to čtěte pečlivěji, anebo se mrkněte třeba do maďarských novin, nebo si to nechte přeložit, nebo si tam zavolejte. Máte dostatek nástrojů ve vládě, abyste si to ověřili u vládních činitelů.

Díky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…