Hejtman Běhounek: Bezpečnostní rada státu rozhodla jak rozhodla

03.03.2020 21:46

Projev na 41. schůzi Parlamentu České republiky dne 3. března k opatření Ministerstva zdravotnictví v souvislosti s šířením koronaviru

Hejtman Běhounek: Bezpečnostní rada státu rozhodla jak rozhodla
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Běhounek (ČSSD)

Vážený pane místopředsedo, členové vlády, dámy a pánové, kolegyně a kolegové, byl jsem tady zmíněn. Musím říct, že jsem doporučoval, abychom přistupovali k těmto záležitostem plošně, to znamená systémově, jak bylo řečeno kolegou Stanjurou. Bezpečnostní rada státu rozhodla jak rozhodla, já to komentovat nebudu. Něco s tím vyvést musíme, my se k tomu postavíme, že to je 60 milionů ztráty, a že tedy nevíme, co s tím budeme dělat, je pravda.

Na druhou stranu musím na základě reakcí svých kolegů, jak starostů, tak hejtmanů, zítra skutečně žádat ustavení krizového štábu, který bude koordinovat všechny ty postupy a tak dále, protože když to sledujete, já, označen jako centrální hejtman panem premiérem, sice je to možná hezké označení, ale já nemám v rukou absolutně žádnou krizovou věc, kdy bych mohl něco takového svolat. Já žádnému hejtmanovi nemůžu nařídit, to jsou mí kolegové, já jsem na úplně stejné úrovni. To znamená, že zítra na té bezpečnostní radě státu tak, jak je mi zasíláno na našich komunikačních sítích, budu právě toto žádat, aby se to jasným způsobem ustavilo. Že je svoláno jednání ředitelů krajských úřadů, ano, ministr vnitra může svolat pouze ředitele krajských úřadů, já ho přesvědčil, aby si s sebou pozvali pracovníky krizového řízení, aby si tam vysvětlili, co a jak a skutečně ta koordinace a spolupráce mezi kraji a ústředními orgány se musí podle mého názoru zlepšit. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…