Hejtman Bubeníček: Návštěva velvyslankyně Marockého království v ČR

04.08.2014 6:20

Paní Souriya Otmani, mimořádná a zplnomocněná velvyslankyně Marockého království v ČR, přijela v pátek 1. srpna na krátkou návštěvu Ústeckého kraje. Její podstatnou část věnovala zkušená diplomatka rozhovoru s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem.

Hejtman Bubeníček: Návštěva velvyslankyně Marockého království v ČR
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Ten jí podrobně představil náš region i úkoly krajské samosprávy na další období. Velvyslankyně Souriya Otmani se zajímala o život občanů, zaměstnanost, sociální služby a další sféry života kraje a informovala hejtmana o současných konfliktech a politické nestabilitě v arabském světě. Na závěr své zdvořilostní návštěvy hejtmanství a nejvyššího představitele kraje se marocká ambasadorka zapsala do pamětní knihy Ústeckého kraje.

Maroko je konstituční monarchií, králem je Mohammed VI., země leží na severozápadu Afriky, má 447 tis. km2 a téměř 33 milionů obyvatel. Předevčírem - ve čtvrtek 30. července - oslavila tato africká země státní svátek,  Svátek trůnu. Recepce v hotelu Hilton Old  Town Prague, kterou uspořádala právě paní velvyslankyně, se zúčastnil vedle prezidenta ČR Miloše Zemana, místopředsedy české vlády Andreje Babiše a dalších hostů rovněž Oldřich  Bubeníček.

Od nástupu do funkce na podzim roku 2012 přijal hejtman již  čtyřiadvacet velvyslanců zemí všech kontinentů.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…