Hejtman Kuba: To, co jsem tam viděl je fakt hrozný

23.10.2022 8:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k případu týrání koček v Chýnově

Hejtman Kuba: To, co jsem tam viděl je fakt hrozný
Foto: Hana Brožková
Popisek: Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje

Dnes jsem se jel podívat do Chýnova na případ týrání koček, o kterém mi už hodně z Vás psalo. Bohužel jsem to v týdnu nestíhal a chtěl jsem to vidět na vlastní oči. To, co jsem tam viděl je fakt hrozný. No koukněte sami.

A bohužel jsem zjistil, že se v tom pořád nestalo nic.

Takže tady v maringotce žije stará paní, která už zjevně není mentálně schopná posoudit reálný stav věcí a kolem maringotky živoří spousta naprosto vyhublých, podvyživených a zjevně nemocných koček, které nutně potřebují pomoc. Bohužel odbor životního prostředí v Táboře, který je ze zákona příslušný k tomu, aby to vyřešil, v tom pořád nic neudělal. Odvolávají se na „správní lhůty“. Tohle mě fakt štve. Postup úřadů v těhle věcech je někdy strašný a bohužel to odnáší nevinná zvířata. Když jsme zachraňovali německého ovčáka Orina z kotce v polích u Suchdola, kde živořil roky, tak to bylo podobné a taky mi někteří úředníci vysvětlovali, proč to vlastně nepůjde. A šlo.

Takže na pondělí svolám jednání k nám na krajský úřad a buď se v Táboře okamžitě rozhoupají, kočky odeberou a dají je někam do útulku, nebo musíme najít nějaký jiný způsob, jak je co nejrychleji dostaneme pryč.

A mimochodem tohle mi zase dokazuje, jak nešťastně nastavený je právní rámec v těhle věcech. Budu o tom mluvit s našimi poslanci a senátory, aby se snažili postupy v těhle případech upravit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…