Hejtman Netolický: Role hygienických stanic pro zvládání pandemie by měla být posílena

03.10.2021 22:09 | Tisková zpráva

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se sešel s epidemiologem a bývalým ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou. Hejtman se zajímal především o další potenciální vývoj pandemie, ale také o to, jak by bylo možné připravit dotčené instituce na zvládání jakékoliv další pandemie.

Hejtman Netolický: Role hygienických stanic pro zvládání pandemie by měla být posílena
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Jsem přesvědčený, že bychom již nyní mohli s odstupem času začít více objektivně a s nadhledem hodnotit jednotlivé kroky týkající se distribuce osobních ochranných prostředků, vytváření očkovacích center či zapojení krajů, nemocnic a hygienických stanic do celého rozhodovacího procesu. Koronavirová pandemie nás všechny překvapila a museli jsme řadu postupů tvořit de facto na koleni bez předchozích zkušeností. Proto je nutné vytvořit systémová opatření a řešení, abychom příště měli nastavené základní postupy včetně jednotlivých kompetencí tak, jako je to například u povodní či ptačí chřipky,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Jsem přesvědčený, že by měla být posílena role krajských hygienických stanic a jasně vydefinovány úkoly státu, fakultních nemocnic, krajů a právě hygieny. Jako cesta se jeví úprava zákona o ochraně veřejného zdraví. Chtěl bych po dohodě s panem Prymulou oslovit předsedu Asociace krajů, abychom z území dali dohromady podněty, připomínky a zkušenosti z posledního roku a půl, které bychom následně rádi projednali s novou vládou,“ řekl hejtman Netolický, který s Romanem Prymulou probíral také aktuální situaci očkování nejen v regionu, zájem obyvatel o přeočkování třetí dávkou či očkování dětí mladších 12 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.