Hejtman Štěpán: Krajský úřad Královéhradeckého kraje má jednoho nakaženého koronavirem

29.07.2020 22:13

Koronavirus má jeden ze zaměstnanců Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Nakazil se mimo pracoviště v minulém týdnu. Hygienici potvrdili pozitivní test a vytrasovali osoby, se kterými byl nakažený v kontaktu. Ti jsou nyní v karanténě.

Hejtman Štěpán: Krajský úřad Královéhradeckého kraje má jednoho nakaženého koronavirem
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Aktuálně máme 16 pracovníků v karanténě. Provoz úřadu není omezený. Čekáme na výsledky testů a po dohodě s hygieniky případně zavedeme nová opatření. Zaměstnance úřadu jsme vyzvali k důsledné hygieně rukou a ke zvýšené pozornosti, aby v případě jakýchkoli zdravotních potíží kontaktovali krajskou hygienu. Zároveň proběhne dezinfekce společných prostorů úřadu,“ informoval hejtman Jiří Štěpán.

Jedná se vůbec o první případ nákazy koronavirem v krajském sídle. Od začátku pandemie kraj postupně přistoupil k preventivním opatřením, kdy například omezil úřední hodiny a lidé museli úředníky kontaktovat telefonicky. „Nevylučujeme, že v případě dalšího šíření koronaviru tato opatření obnovíme,“ doplnil hejtman Štěpán.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.