Hejtmanka Vildumetzová: Maminky novorozeňat dostávají zlatý řetízek s andělíčkem

03.01.2018 16:11

Kraj obdaroval děti narozené první den roku 2018.

Hejtmanka Vildumetzová: Maminky novorozeňat dostávají zlatý řetízek s andělíčkem
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

Napilno měli zdravotníci na začátku nového roku v porodnicích v Karlových Varech, v Chebu i v Sokolově. Na svět přišlo během 1. ledna 2018 celkem 12 novorozeňat, první z nich, chlapeček Marek z Rájova u Mariánských Lázní, hned jednu hodinu a sedmnáct minut po půlnoci. Hodně zdraví a štěstí přijela maminkám a miminkům popřát osobně hejtmanka Jana Vildumetzová.

„Je to pro mě nádherný začátek nového roku, když mohu jet za nově narozenými miminky a jejich maminkami do porodnic, abych jim mohla blahopřát a předat dárky. Přiznám se, že se i tajně těším na to, až si některé z novorozeňátek pochovám. Karlovarský kraj obdarovává všechny děti narozené 1. ledna na území regionu. Dostávají zlatý řetízek s andělíčkem, symbol ochrany dítěte, další dárky a maminkám předáváme květiny. Věřím, že všechny děti budou zdravé a porostou jako z vody,“ řekla hejtmanka.

V karlovarské porodnici se 1. ledna 2018 narodilo celkem 5 dětí, z toho jedna dvojčata, dohromady tři chlapci a dvě děvčátka. V chebské nemocnici přišel na svět stejný počet dětí jako v Karlových Varech a opět v poměru tři chlapci a dvě dívky. Dva kluci se první den roku také narodili v Sokolově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…