Hojda (KSČM): D47 má problémy, dochází zde ke zvlnění

12.11.2013 22:37

Domnívám se, že konečně dochází k určité symbióze jednotlivých názorů.

Hojda (KSČM): D47 má problémy, dochází zde ke zvlnění
Foto: KSČM
Popisek: Pavel Hojda

Pravda je ta, že D47 má problémy, dochází zde ke zvlnění. Je to ale způsobeno tím, že investor - Ředitelství silnic a dálnic - chtěl ušetřit. Na jednu z vrstev se tak nepoužilo kamenivo, jehož dovoz by se prodražil, ale struska. A zřejmě to je ten největší problém.

Osobně se nedomnívám, že by došlo k nějakému zásadnímu narušení technologického procesu, ostatně to by měly prokázat teprve sondy, na které by měly dohlížet obě strany. Není totiž možné, aby jedna strana tvrdila, že je všechno úplně špatně, a druhá, že je všechno úplně v pořádku. Prostě je třeba objektivně zjistit, co je příčinou zvlnění. Já osobně si myslím, že to je tím, že se jako jedna z vrstev použila struska, která má trochu jiné vlastnosti než kamenivo a která může za nepříznivých podmínek způsobit zvlnění.

Každopádně je třeba se dohodnout, jakým způsobem se provede oprava tak, aby byla co nejefektivnější, nejlevnější a aby to byla oprava, která zajistí standardní kvalitu dálnice.

Ing. Pavel HOJDA, stínový ministr dopravy, průmyslu a obchodu (KSČM)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.