Jan Skopeček: Vláda předkládá fejkové rozpočty

03.01.2018 18:26

Komentář poslance a ekonomického experta ODS Jana Skopečka k výsledkům plnění státního rozpočtu za rok 2017.

Jan Skopeček: Vláda předkládá fejkové rozpočty
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

„V době několikaletého slušného růstu české ekonomiky není možné považovat deficit ve výši 6 mld. Kč za jakýkoliv úspěch. Rozpočet měl být dávno vyrovnaný. Výsledek hospodaření také ukazuje, že vláda opět zvyšovala běžné výdaje (o 62,6 mld. Kč) a opět nedokázala proinvestovat ani to, co si sama naplánovala (o 22 mld. Kč). Při takovém hospodaření považuji vyšší výběr daní za zbytečné obírání daňových poplatníků, kteří by jistě své peníze utratili lépe než stát. Je tedy čas na snižování daní a úsporu provozních výdajů státu. Ve finále bychom pak mohli mít nižší daně, menší a efektivnější stát a vyrovnané veřejné finance.

Loňský rozpočet navíc skončil s rozdílem 54 mld. Kč oproti schválenému rozpočtu a to přesto, že v roce 2017 nedošlo k žádným překotným ekonomickým událostem či krizím. Vláda, resp. hnutí ANO, tak představuje občanům a předkládá poslancům ke schválení ‚fejkové‘ rozpočty, které mají ve finále dramaticky jiné výsledky.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…