Jiří Paroubek: Velký mýtus na Slovensku se rozbíjí

11.10.2018 4:33

Není to tak dlouho, co slovenský prezident Kiska, zřejmě za pomoci některých zahraničních zpravodajských služeb, provedl na Slovensku málem státní převrat.

Jiří Paroubek: Velký mýtus na Slovensku se rozbíjí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Po vraždě novináře Kuciaka a jeho snoubenky se podařilo zmanipulovat slovenské střední vrstvy, které dlouhá léta od roku 2006 musely strpět politickou dominanci strany Smer Roberta Fica na Slovensku, k pouličním kraválům.
V důsledku těchto kraválů padla na jaře Ficova koaliční vláda, neboť se naznačovalo, že vražda novináře může mít souvislosti s politiky Smeru a jejich údajným propojením na italskou mafii. Toto spojení bylo prokazováno pouze a vlastně jedině na velmi viditelné a krásné poradkyni (a zřejmě přítelkyni) premiéra Fica, která kdysi cosi pracovně dělala pro jakéhosi Itala. A že prý tento Ital má spojení, coby podnikatel, s jednou s odnoží italské mafie.

No, chladně vzato, kdo z významnějších italských podnikatelů pocházejících zejména z jižní Itálie nepotkal při své činnosti nějakého italského mafiána?… Byly to zkrátka chatrné důkazy, ale k pádu vlády to tehdy stačilo. A do té doby zcela pasivní slovenský prezident Kiska najednou vystoupil před slovenský národ jako jeho živé svědomí. Tepal skutečné i údajné zlořády a stal se dominantní (a jak se ukazuje i lživou) figurou těch dní.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Pokud se podíváme dnes na celou tuto záležitost, zdá se, že je všechno jinak. Žádné propojení s mafií není, vraždu novináře objednali lumpové, kteří se živí podivným podnikáním. A novinářova snoubenka byla zastřelena při této nájemné vraždě jako její v podstatě nechtěný svědek. Odpornost činu je nebetyčná, ale s vládní stranou Smer to nemá nic společného. Složité konstrukce o tom, že vláda strany Smer vytvořila podmínky pro to, aby se vražda stala, neobstojí. Na Slovensku se přeci vraždí, alespoň statisticky vzato, podstatně méně nežli v USA. A nikdo vládu USA nepovažuje za morálně prohnilou natolik, že by nemohla vládnout ve své zemi.

Prostě, Ficova vláda je nepohodlná, a to jak politicky jinak zcela neschopné slovenské opozici, tak odcházejícímu prezidentu Kiskovi i některým zahraničním zpravodajským službám. Zdá se, že objasnění celé věci může Ficovi pomoci v příštích parlamentních volbách.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…