KSČM: Svoláváme demonstraci proti vládě

16.06.2022 4:31 | Tisková zpráva

KSČM připravuje protivládní protestní shromáždění, které se uskuteční v sobotu 18. června od 15 hodin na Václavském náměstí v Praze.

KSČM: Svoláváme demonstraci proti vládě
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

„Protest je namířen proti současnému drastickému zdražování, nárůstu chudoby, poklesu reálných mezd i proti neschopnosti a neochotě stávající vlády tento stav jakkoliv řešit,“ uvedl místopředseda KSČM Milan Krajča. Demonstrace je reakcí na zdražování potravin, energií a pohonných hmot, pokles reálné výše mezd kvůli nejvyšší inflaci v historii samostatné České republiky a na propad životní úrovně naprosté většiny občanů.

Na demonstraci promluví kromě předsedkyně KSČM Kateřiny Konečné a prezidentského kandidáta Josefa Skály také členové odborů a představitelé dalších protestních iniciativ. Zároveň zde budou představeny konkrétní návrhy na řešení aktuální situace jako je zavedení nulové DPH na základní potraviny a služby, zastropování cen pohonných hmot a energií, převzetí plné kontroly státem nad výrobou a distribucí elektřiny a nad nákupem, skladováním a distribucí plynu, zavedení regulace nájemného, zvýšení mezd a důchodů, prosazení progresivního zdanění, zavedení miliardářské daně a ukončení každoročního vyvádění stovek miliard korun z naší země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Vážený pane učiteli Rakušane, to myslíte jako vtip?

10:04 Mašek (ANO): Vážený pane učiteli Rakušane, to myslíte jako vtip?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.