KSČM podporuje vyhlášení stávkové pohotovosti

15.06.2022 4:33

KSČM vyslovuje podporu stávkové pohotovosti vyhlášené odborovými svazy zastupujícími zaměstnance ve veřejných službách a správě.

KSČM podporuje vyhlášení stávkové pohotovosti
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Komunisté se plně ztotožňují s požadavkem odborů na valorizaci mezd a platů tak, aby v souvislosti s rekordní inflací a mohutným nárůstem drahoty jejich výše reálně neklesala.

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15393 lidí

K dnešku již vyhlásily stávkovou pohotovost postupně tyto odborové organizace:  Odborový svaz státních orgánů a organizací, Českomoravský odborový svaz pracovníků školství, Unie orchestrálních hudebníků České republiky, Odborový svaz pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech a Moravy, Odborový svaz pracovníků kultury a ochrany přírody, Odborový svaz pracovníků knihoven, Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče, Unie odborový svaz profesionálních zpěváků České republiky, Českomoravský odborový svaz civilních zaměstnanců armády. Další odborové svazy pak vyhlášení stávkové pohotovosti podpořily.

Kromě vyhlášení stávkové pohotovosti komunisté podporují také všechny další kroky vedoucí k navýšení platů a mezd zaměstnanců ve veřejném i soukromém sektoru. I proto KSČM svolává demonstraci proti současné vlně drastického zdražování, nárůstu chudoby, poklesu životní úrovně i proti neschopnosti a neochotě stávající vlády tuto situaci řešit, která se uskuteční v sobotu 18. června od 15 hodin na Václavském náměstí v Praze. KSČM je vždy na straně pracujících!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …