Lachnit (ANO): Pane premiére, nevysílejte signály! Myslete na občany České republiky!

30.08.2023 8:19 | Komentář

Průzkumy obecně beru s rezervou, ale ten nedávný z dílny renomovaného Centra pro výzkum veřejného mínění, organizace spadající pod Akademii věd ČR, mě „dostal“. Tvrdí se v něm, že české vládě absolutně věří dvě procenta občanů. Dalších 23 procent s výhradami. Nic víc. Těžko se lze divit.

Lachnit (ANO): Pane premiére, nevysílejte signály! Myslete na občany České republiky!
Foto: Vít Hassan
Popisek: JUDr. Petr Lachnit

Vlastně proč by lidé měli věřit vedení státu, které zvyšuje daně, nakupuje předražené zbraně (a ještě se to snaží utajit), okrádá seniory, přes v Evropě jednu z nejvyšších inflací likviduje naše úspory a snižuje reálné příjmy, útočí na svobodu slova a s bohorovným klidem nás posílá na nákupy do Polska, kde je to levnější. Přitom se holedbá, že je rozpočtově „zodpovědná“.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29569 lidí

Nechtěl bych být v kůži majitele čerpací stanice či prodejny potravin v blízkosti hranic s naším severním sousedem. Ale vlastně nejde jen o tu blízkost. Mám kolem sebe známé, kteří si i z Prahy nechávají dovážet jídlo či cigarety. Prostě se to vyplatí. A o zmíněných dopadech na rozpočtové příjmy ani nemá cenu se bavit.

Čeští politici by zkrátka měli hájit zájmy obyvatel tohoto státu. Těch, kteří v České republice pracují, platí daně a zároveň za to požadují určité služby. Ne je posílat do sousední země de facto s přiznáním, že tam to pro své občany dělají lépe.

Jen těžko se pak můžeme divit, že Petr Fiala má v mezinárodním srovnání pravidelného výzkumu společnosti Morning Consult mezi premiéry a prezidenty demokratických zemí nejnižší důvěru. Možná by se měl s těmi úspěšnějšími poradit, jak ji zvýšit. Moje rada zní: Nevysílejte signály! Myslete na občany České republiky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.