Lachnit (ANO): Podzimní semestr kurzů v Komunitních centrech Prádelna, Louka a Konírna začíná

07.09.2022 7:37

Letní prázdniny skončily a začíná nový školní rok nejenom dětem, ale také seniorům z komunitních center Prádelna, Louka a Konírna.

Lachnit (ANO): Podzimní semestr kurzů v Komunitních centrech Prádelna, Louka a Konírna začíná
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

V týdnu od 5. září začíná v Komunitním centru Prádelna většina pravidelných kurzů pro seniory. Konkrétně zavedený kurz Práce s PC v pondělí a ve středu bude nově rozdělen do pěti skupin dle pokročilosti a nové poradny s počítačovou technikou. 

Anketa

Byla demonstrace ze 3. září pro její svolavatele úspěchem?

98%
1%
hlasovalo: 22438 lidí
Od prvního zářijového úterý lze také zajít na oblíbené kurzy práce s tabletem a tři skupiny, rozdělené též dle úrovně znalostí, kurzu zaměřeného na ovládání chytrých telefonů. Zároveň začínají pohybové aktivity pro seniory jako pondělní jógová cvičení, úterní zdravotní cvičení, pravidelné tréninky seniorského tanečního souboru Marietta či setkávání hráčů stolního tenisu. Pouze zdravotní gymnastika startuje až v říjnu. Stranou nezůstávají ani jazykové kurzy a konverzační skupiny.

Kromě začátku zimního semestru kurzů pro seniory nabízí v září Prádelna také řadu akcí pro veřejnost. Tematicky k začátku nového školního roku se chystá tzv. Dětský swap, další z cyklu výměnných bazarů pro veřejnost, který je ale v tomto případě zaměřen pouze na děti. Akce se koná ve středu 7. září od 14 do 17 hodin.

Dále se mohou přihlášení senioři zúčastnit workshopu „Bylinky u nás doma“ zajišťovaném Botanickou zahradou hl. m. Prahy, vydat se na vycházku s průvodcem do Betlémské kaple. Podrobný přehled termínů i další akce zájemci naleznou v programu centra nebo na webových stránkách www.kcpradelna.cz. Přihlásit se mohou prostřednictvím e-mailu: kcpradelna@seznam.cz.

Rovněž v Komunitním centru Louka v září začínají pravidelné kurzy tréninku paměti, počítačů a mobilů a pokračují oblíbené „Vycházky se vzpomínkou“, kdy senioři navštíví s průvodkyní Ludmilou zajímavá místa Prahy. V rámci šicího klubu se budou vytvářet pohádkové bytosti do prostor v Raudnitzově domě. Registrace účastníků (kapacita omezena) na e-mailu: kclouka@seznam.cz.

V Komunitním centru Konírna v Hlubočepech se bude pokračovat v oblíbených netradičních kurzech angličtiny „Cake and English“. V září si účastníci procvičí cizí jazyk při pečení Flapjacku. Novinkou je „Cvičení všemi smysly“, aktivita, kde se bude trénovat mozek skrze celé tělo. V rámci workshopů si zájemci procvičí rytmizace, dýchání, paměť a součást budou tvořit i procházky do přírody, na kterých poznají, že chůze je nejen zábava, ale i odpočinek a meditace.

Ve středu 21. září se koná v Konírně Den zdraví u příležitosti Mezinárodního dne Alzheimerovy choroby pro Prahu 5. Jedná se o akci organizovanou Centrem sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, p.o. ve spolupráci s MČ Praha 5. Registrace účastníků na aktivity Konírny (kapacita omezena) na e-mailu: kckonirna@seznam.cz.

„Při vzdělávání seniorů je však současně nutné respektovat jejich specifika a potřeby, aby pro ně byla aktivita zajímavá a dobrovolně se do ní zapojili. Právě toto se v případě všech našich komunitních center zjevně daří, neboť zájem o jejich program je ze strany seniorů setrvale velký a drtivá většina ohlasů veskrze pozitivních,“ konstatoval radní Petr Lachnit (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…