Lachnit (ANO): Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi a až na Petřínskou rozhlednu

05.09.2022 8:36 | Tisková zpráva

Pro letošní turistickou sezónu připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 ve spolupráci s agenturou Velká dobrodružství další originální netradiční projekt, Výlet s tajenkou - Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou rozhlednu.

Lachnit (ANO): Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi a až na Petřínskou rozhlednu
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Účelem výletu je potěšit každého, kdo se rád prochází, je hravý, chce se dozvědět něco nového, má rád doplňovačky, a to v každém věku. Již v minulých letech připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 velmi úspěšný Výlet s tajenkou - Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín a Výlet s tajenkou - Prokopským údolím po mořském dně. Seniory, pejskaře i maminky s dětmi, kterak drží v ruce doplňovačku a luští tajenku, jste tak mohli v minulých letech potkat v pražském Prokopském údolí. Výlety s tajenkou, které inicioval radní JUDr. Petr Lachnit, se setkaly s velkým ohlasem veřejnosti.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16803 lidí

“I když jsme původně mysleli, že na výlet půjdou hlavně senioři, ukázalo se, že luštit tajenku baví skoro každého. Vyrazit s rodinou a přáteli na výlet ven, protáhnout si tělo na čerstvém vzduchu, pobavit se, a ještě za odměnu získat drobný dárek zkrátka považují lidé za dobrý nápad. Od dubna 2018 celou trasu našich výletů prošlo více než 5000 lidí a ohlasy jsou skvělé,“ vysvětluje JUDr. Petr Lachnit.

Vzhledem k mimořádnému úspěchu posledního Výletu s tajenkou - Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín pak Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 připravilo pro turisty nový Výlet s tajenkou Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou rozhlednu, který vás zavede do dalších půvabných míst Prahy 5.

Výlet vás zavede na asi nejznámější kopec v Praze, na Petřín. Ale nepovedeme vás klasickou cestou přes Újezd, ale tajně zadem, kudy to zná jen málo Pražáků. Provedeme vás krásnou zahradou kolem úchvatného paláce nahoru k Růžovému sadu a k známé Petřínské rozhledně. Budete vyplňovat doplňovačku, a pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete ji přinést do Infocentra Prahy 5 v Štefánikově ulici, a pak za ni dostanete drobný dárek.

Petřínský výlet není kromě jednoho stoupání nijak terénově náročný, většina cesty vede po asfaltkách, v druhé části vás povede prošlapaná pěšina. Ať se vám tedy výlet líbí. Originální mapu s vyznačenou trasou, doplňovačku i praktické informace včetně odkazu na jízdní řády naleznete k stažení na webu Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (ZDE) nebo na stránkách společnosti Velká dobrodružství (ZDE). Trasu lze jít, kdykoliv budete chtít. Za vyluštěnou tajenku si návštěvníci mohou vyzvednout drobný dárek v Informačním centru Prahy 5, Štefánikova 13-15, Praha 5, v době po-čt 8:30 - 16 hodin, pá 8 -14 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů