Lank (Úsvit): To, čeho se teď všichni začínají bát, pro nás není překvapením

04.11.2014 21:02

Vyjádření k situaci kolem radikálního islámu v ČR

Lank (Úsvit): To, čeho se teď všichni začínají bát, pro nás není překvapením
Foto: Archiv ML
Popisek: Martin Lank

Podle zprávy české tajné služby prý teroristická organizace Al-Káida šíří ideologii i mezi muslimy v Česku a Islámský stát verbuje nové bojovníky i přes sociální sítě – už se k němu připojilo asi 15 tisíc cizinců. To, čeho se teď všichni začínají bát, pro Hnutí Úsvit není překvapením. Už na jaře jsme před volbami do Evropského parlamentu upozorňovali na nebezpečí, které plyne ze šíření radikálního islámu a náboženských fanatiků. Tehdy nám politici i média nasazovali psí hlavu a označovali nás za xenofoby. Měsíc poté vznikl Islámský stát. Teď ta samá média a ti samí politici říkají prakticky to samé, co my – a já čekám, kdy přiznají, že jsme měli pravdu. Tedy veřejně – protože mezi čtyřma očima mi to řada z nich už řekla. Veřejně říkají, že ZATÍM máme jiné problémy. Že ZATÍM Česká republika není v ohrožení. Mne by ale zajímalo, kdy řeknou to UŽ, co se bude muset stát. Tím, že před tímto rizikem budeme zavírat oči, určitě nezmizí. Je to asi podobné, jako tvrdit, že si nemusíme čistit zuby, protože ZATÍM nemáme kaz....

Někteří ze zástupců vládní koalice tvrdí, že stačí případné islamisty z řad přistěhovalců integrovat do naší společnosti a nebudou mít důvod být hrozbou. Já se ale ptám – budou se chtít integrovat? Nebo budou trvat na svých zvyklostech a svých pravidlech – a  po nás budou chtít, abychom je nejdřív tolerovali......a později se přizpůsobili my jim? Možná se pletu, a pletl bych se dokonce rád. Jenže zkušenosti ze zahraničí hovoří jinak. Evropa se přizpůsobovala, integrovala, opatrně našlapovala, aby někoho neurazila – dokonce v Bruselu upustili od zdobení vánočního stromu na náměstí, aby neurazili náboženské cítění muslimů. Teď má Francie, Německo nebo Británie ghetta, ve kterých platí právo šaría a policie se tam bojí chodit. Slyšel jsem o Švédech, kteří utíkají ze své země – protože se doma bojí násilí ze strany přistěhovalců. V Belgii zahalená muslimka napadla policistku, když se jí chtěla podívat do tváře, aby ji mohla identifikovat. Reakce místní muslimské komunity? Když se vám nelíbí naše pravidla a zvyky, klidně se ze svojí země vystěhujte jinam. Podobná výzva ostatně už je i na stránkách sharia4czechia – tedy stránkách, které si kladou za cíl přivést Čechy k té jediné správné víře. Evropa  vítá s otevřenou náručí všechny kultury a dává jim naprostou svobodu – jenže pak se velmi jednoduše stane to, že budeme ustupovat tak dlouho, až nebudeme mít kam ustoupit, A ta nejagresivnější kultura vyhraje.

Stanovisko Hnutí Úsvit je v tomto ohledu naprosto jasné a čitelné. My netvrdíme, že každý muslim je nutně radikální islamista, nebo dokonce fanatik a terorista. Jistě značná část muslimů chce jen sama v míru žít v souladu se svojí vírou a nikomu ji nevnucovat. Takové rádi přivítáme – ale jen pokud budou žít podle našich zákonů a podle našich zvyklostí a nebudou nijak omezovat naše tradice, které tady po staletí budovali naši předci. Za to budeme bojovat a od toho nikdy neustoupíme.

Už jsme zadali právní analýzy k podání žádosti o zákaz těch muslimských sdružení, které evidentně porušují zákony České republiky. Například doložitelně vyvolávají nenávist proti jiným skupinám obyvatel, nebo jsou protidemokratické. Například tím, že nepokrytě prosazují nadřazenost práva šaría nad českou legislativou. Předseda Tomio Okamura už na jaře jednal s ministrem vnitra o možnostech zpřísnění imigrační politiky. Od té doby stále čekáme na slíbenou analýzu a návrhy řešení. Nabízíme také naše odborníky – máme v hnutí například dva diplomaty s dlouholetou zkušeností z působení v islámských zemích.

Největší problém je v podceňování jakéhokoli extrémismu – a za extrémismus lze označit i přehnanou politickou korektnost. Islám v současné době není už jen náboženství – je to i ideologie. Ideologie, která nepřipouští kompromisy, ideologie, která je v očích jejích vyznavačů nadřazená  všemu a všem. Pod vlajkou islámu se dějí jen těžko uvěřitelná zvěrstva – a víte, co mi na tom vadí nejvíc? Ještě nikdy jsem neslyšel od jediného muslima, že by se od těchto zvěrstev, jako je řezání hlav, znásilňování nebo kamenování, veřejně distancoval.

Martin Lank - poslanec hnutí Úsvit, člen bezpečnostního výboru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…