Letocha (STAN): Vypadá to, že vedení města pořád nemá jasno

28.05.2019 15:11

48 bytů po seniory a mladé rodiny má vzniknout v objektu karvinské ubytovny Kosmos za bezmála 102 miliónů korun.

Letocha (STAN): Vypadá to, že vedení města pořád nemá jasno
Foto: STAN
Popisek: STAN

Zastupitelstvo města Karviná se mělo na posledním zasedání zabývat rekonstrukcí ubytovny známé pod názvem Kosmos.

Na poslední chvíli však vedení města bod z programu jednání  vyřadilo. Podle odpovědi primátora na dotaz zastupitelky Klusové se tak Rada rozhodla kvůli špatné domluvě s projektantem a nejasnostem okolo projektu. „Ačkoliv vedení města občanům představilo už několikátou verzi rekonstrukce, teď to vypadá, že pořád nemá jasno. Nepovažujeme za chybu, že město objekt koupilo, mělo ale pokračovat cestou architektonické soutěže a projektové práce zadat transparentně. Porovnat několik variant, zjistit náklady, otevřít diskuzi s odborníky i veřejností, čas na to byl tři roky. Jakmile skončila smlouva s předchozími majiteli, mohlo se přejít k akci a ne znova řešit, co s Kosmosem,“ dodává Petr Letocha (STAN).

O novém plánu rekonstrukce město informovalo občany článkem v květnovém Karvinském zpravodaji. Tři výškové budovy se mají snížit o pět pater. Jen za demolici pěti pater má město zaplatit 21 miliónů. Rekonstrukce jednoho bytu tak Karvinou průměrně vyjde na 2 miliony korun.

100 milionů je i pro Karvinou spousta peněz. Město by je mělo použít co nejhospodárněji a i do budoucna investovat do obnovení městského bytového fondu. A to nejen ve smyslu sociálního bydlení, ale klasického obecního bydlení. Ukazuje se, že masový prodej bytů města a spoléhání se na RESIDOMO byla chyba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.