Majerová (Trikolora): Takže ještě jednou, už asi posté...

04.08.2022 22:24 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke své osobě.

Majerová (Trikolora): Takže ještě jednou, už asi posté...
Foto: Archiv Zuzana Majerová
Popisek: Předsedkyně Trikolory a bývalá poslankyně Zuzana Majerová

Jedna z nejčastějších otázek novinářů: V posledních dnech o vás mluví některá média v souvislosti s volbami do Senátu jako o Zuzaně Majerové Zahradníkové. Jak to tedy máte s vaším příjmením? 

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

Narodila jsem se jako Dvořáková. Už 22 let, co jsem se podruhé provdala, ale slyším na jméno Majerová. Příjmení Zahradníková jsem si neponechala z nějaké feministické rozmařilosti, ale kvůli synovi z prvního manželství, aby jako jediný neměl v nové rodině úplně jiné jméno. Teď už je to velký kluk (27), nedávno se nám oženil, takže i já si nechala to druhé příjmení odstranit. 

Říká se, že ďábel je ukrytý v detailu. Lidé samozřejmě nemusí vědět, že jsem si zkrátila jméno; novináři by to pobrat měli, zvláště pak ti, kteří se živí psaním o politice.

Takže ještě jednou, už asi posté: Trikolora se píše s krátkým druhým „o“ a já jsem jen Majerová. Ostatně vydali jsme o tom tiskovou zprávu a pouze Majerová už jsem pár měsíců také na všech sociálních sítích i na našich webech.

Někteří novináři se ale raději odvolávají na Wikipedii, na kterou nemám žádný vliv a kam může kdekdo napsat kdejakou pitomost, teď naposledy třeba, že prý žiji v Olomouci odděleně od manžela. Je to jak Rádio Jerevan. Nežiji už v rodné Olomouci, ale už 5 let v Bukovanech, nežiji tam odděleně, ale s manželem, a nejsem Zahradníková, ale už pár měsíců pouze Majerová. Přemýšlím, co pisatele vede k tomu, že vymýšlejí podobné nesmysly. Asi je to součástí politického boje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě