Marušiak (TOP 09): Tak nová verze české hymny je na světě

31.03.2018 17:20

Tak nová verze české hymny je na světě. Někdy člověk žasne, co všechno musí zažít (ve vlastní zemi !) a současně si zachovat nadhled a toleranci k blbostem.

Marušiak (TOP 09): Tak nová verze české hymny je na světě
Foto: TOP 09
Popisek: Jan Marušiak, primář cévní chirurgie KNL

Novou verzi celé hymny jsem si poslechl, přibylo v ní více hlasů, zejména klasických tercií ale i dalších se záměrem laciné "modernosti" zdůrazněním disharmonických prvků.

Při poslechu máte nepotlačitelné přání, aby to celé co nejrychleji skončilo. Ti, co jsou emočněji labilnější a při při prvních tónech klasické verze hymny se jim leskne slza v oku tentokrát budou brečet nefalšovaným štěstím, že je konečně chvilku ticho. Jak jsem psal někde na jiném místě, demokracie a svobodný prostor k seberealizaci nám na jevišti, kterému říkáme naše vlast, v širším měřítku svět - dávají možnost sdělit druhým svůj názor, přičemž zdaleka to nemusí být realizováno "jen" slovem. "Celý svět je divadlo a my jsme jeho pouhými herci. Máme své vstupy a výstupy...." - cit. Shakespeare.

Výstup, který nám v současnosti předvádějí tvůrci nové verze hymny je okrajový. Je třeba, abychom ve změti hereckých výstupů a exhibic jiných "borců", kteří se tlačí pod světla ramp, dokázali rozlišit hlupáky, karieristy, vlezdoprdelky a pomatence, kteří naší zemi vysloveně škodí. A že jich není málo. V tomto kontextu mezi ně autoři nové verze hymny rozhodně nepatří, jejich dílko je jen trochu ulítlé. Hezké Velikonoce!

MUDR. JAN MARUŠIAK, ČLEN TOP 09 LIBEREC

MUDr. Jan Marušiak, PhD.

  • TOP 09
  • kandiduje na 3.místě za TOP 09 v Libereckém kraji do PS
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace