Michálek (Piráti): Pro ANO nejvýhodnější, že, pane Nachere

09.03.2021 17:14

Projev na 90. schůzi Poslanecké sněmovny 9. března k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

Michálek (Piráti): Pro ANO nejvýhodnější, že, pane Nachere
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Michálek

Děkuji za slovo. My jsme se domluvili, že to tady bude stručné, ale jak je vidět, tak z toho začala standardní politická diskuze. Doplním Patrika Nachera. On zapomněl říct, že to je taky systém, o kterém si tedy ANO myslí, že je pro něj nejvýhodnější. Což je asi to základní, proč to tady řešíme. Pojďme se opravdu zamyslet spíš nad tím, než volit nejvýhodnější systém, který je výhodný pro strany jednoho muže, které nemají demokratické základny v krajích a staví na tom, jako to mají na Slovensku, že tam je jeden člověk v čele, který si potom sestavuje ty kandidátky, pojďme se zaměřit na to, že skutečně opravíme to, co nám vytkl Ústavní soud a nebudeme tam přilepovat žádné výsledky lidové tvořivosti tady v Poslanecké sněmovně. Ústavní soud kraje nezrušil.

A taky bych chtěl varovat proti nápadům, které se tady objevují, že snad těch zbylých 50 mandátů, které se nepodaří rozdělit na celá čísla, se bude rozdělovat na stranickém vedení podle nějakého seznamu. Opravdu pokud tady bylo vyřčeno Ústavním soudem, že ten systém přerozdělování mandátů je nespravedlivý, tak nesnažme se to vyřešit tím, že se zavede ještě nějaká větší nespravedlnost, a že místo občanů ve volbách budou volit kandidáty, kteří se dostanou do Sněmovny, stranická vedení. To si myslím, že je velmi nedemokratické.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.