Ministr Brabec: Radek je velmi zkušený odborně a člověk s charismatem

23.11.2021 19:03

Projev na 2. schůzi Poslanecké sněmovny 23. listopadu 2021 ke kandidatuře poslance Radka Vondráčka na funkci místopředsedy sněmovny

Ministr Brabec: Radek je velmi zkušený odborně a člověk s charismatem
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ministr Richard Brabec

Děkuji za slovo, vážená paní předsedající.

Já budu stručný. Navážu na to, co říkala milá kolegyně Válková. Já jsem Radka Vondráčka zažil tak jako mnozí z vás nejenom tady v Poslanecké sněmovně a jsem přesvědčen, že nemůže být žádná zásadní výhrada k jeho vedení schůze, a naopak jsme mnohokrát všichni viděli, že ji řídil velmi profesionálně, řídil ji s nadhledem a řídil ji bez jakéhokoliv stranictví.

Ale já jsem ho zažil i v situacích, ve kterých jste ho třeba ne všichni zažili. Zažil jsem ho jako reprezentanta České republiky v zahraničí a můžu vás ujistit, že jsme tedy rozhodně spolu nebyli na Machu Picchu, byť jsme byli v poměrně exotické cizině, ale byli jsme spolu na desítkách jednání, kde velmi důstojně reprezentoval Českou republiku, velmi důstojně reprezentoval Poslaneckou sněmovnu České republiky a dělal to způsobem, který nám získává přátele a získával přátele po celém světě. Dělal to s tou svojí pověstnou noblesou, se smyslem pro humor a myslím a jsem o tom přesvědčen, že i v zemích, které jsou nám kulturně i nábožensky velmi vzdáleny, tak si vzpomínají, že tam přijel předseda Poslanecké sněmovny České republiky. A to říkám opravdu s plnou vážností.

Takže byť je mi jasné, že nepřesvědčím, neotevřu asi zatvrzelá srdce, konec konců ono jich tady ani moc těch lidí, které jsem oslovit, v této chvíli v sále není. Nepřesvědčím je tedy, aby změnili názor na volbu pana Radka Vondráčka jako na místopředsedu Poslanecké sněmovny, tak jsem přesto to chtěl udělat a chci to udělat, protože opravdu s velmi čistým, dobrým svědomím opět odevzdám hlas pro Radka Vondráčka, a bylo by skvělé, kdybyste to udělali aspoň někteří z vás další, kteří jste třeba v té první volbě takto neučinili, a jsem přesvědčen, že si to Radek za všechno, co tady předvedl, zaslouží, a je to člověk velmi zkušený odborně, ale je to člověk s charismatem, a to prostě není úplně automatické.

Děkuji vám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.