Ministr Gazdík: Ano, ošetřovné může klesnout

03.02.2022 15:33

Projev na 20. schůzi Senátu České republiky 3. února 2022 k návrhu zákona o mimořádném ředitelském volnu a mimořádném vzdělávání distančním způsobem pro období epidemie onemocnění COVID-19.

Ministr Gazdík: Ano, ošetřovné může klesnout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství Petr Gazdík předal vysvědčení školákům ZŠ v pražské Holečkově ulici

Přesně se na začátek omlouvám, že jsem vystoupil nevhodně, omlouvám se – jedenáctiletý zlozvyk ze sněmovny se projevil, nezlobte se, prosím. Co se týká odpovědí – prvně výše ošetřovného, to skutečně bude stanovovat, ono to je navázáno na pandemický zákon a pandemickou pohotovost, takže výši ošetřovného stanoví tento předpis, nikoliv ten náš. Já nechci předjímat, jak to dopadne. Budu samozřejmě rád za to větší ošetřovné, ale připouštím i tu možnost, že to tak nedopadne. Co se týká pandememické pohotovosti a dotazy pana místopředsedy Růžičky a její vypnutí – pandemická pohotovost, je jakýsi obecný rámec, která umožňuje určitá opatření. Toto by bylo jedno z nich. Já chci garantovat za vládu, že v případě, že skutečně by ve školách bylo potřeba toto opatření, tak vláda pandemickou pohotovost nevypne, i kdyby to mělo být jenom toto opatření podle tohoto zákona. Dokud to bude potřeba, tak prostě k tomu nedojde. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.