Ministr Havlíček: Bude druhá výzva Covid-kultura a tam to rozšíříme, aby byla větší možnost čerpání

30.09.2020 21:08

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 30. 9. 2020 k bodu Informace vlády k zamýšlenému vyhlášení nouzového stavu

Ministr Havlíček: Bude druhá výzva Covid-kultura a tam to rozšíříme, aby byla větší možnost čerpání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Havlíček, místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy

Co se týká programu Covid-Kultura, tak první výzva končí dnes, na druhé výzvě už se pracuje řádově asi měsíc, měsíc a půl s představiteli kultury, protože popravdě řečeno i kultura, ta první výzva, byla připravována se zástupci ať už těch klubů, které byly zmíněny, nebo různých malých divadel atd. Bude vyčerpáno podle našeho odhadu necelých 200 mil. korun, bude zůstávat 700 mil. korun a těch 700 mil. korun bude zahrnuto do výzvy číslo dvě.

Ta výzva bude oficiálně zveřejněna někde v polovičce října, protože není úplně jednoduché, dostat do hry všechny zájmové skupiny v oblasti podnikání kumštu. Jinak se na to dívají hudebníci, jinak divadelníci, jinak se na to dívají malé kluby, jinak se na to dívají pořadatelé větších festivalů. A dostat to nákladově tak, aby se účelově skutečně prokázalo to, co po nich měli za prokazatelné náklady, případně za to, co by měli, kdyby za standardní situace provozovali, není úplně triviální věc.

Ta výzva první byla administrativně celkem jednoduchá, ale souhlasím s tím, že ty náklady byly zúžené. Teď jim to rozšíříme, aby měli prostě větší možnost čerpání. Ale nebudeme spouštět už dále program Nájemné, protože ten byl plošný pro jakoukoliv prodejnu, která měla zavřeno a bylo to na tři měsíce, protože v tuhletu chvíli by to nedávalo logiku. Drtivá většina obchodů jede, funguje a prosperuje. Nicméně pochopitelně ten náklad na to nájemné, pokud by měl, tak určitě bude moct být zařaditelný právě v tom programu COVID Kultura, výzva č. 2. Čili neměli by o nic přijít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…