Ministr Jurečka: Babiš uráží lidi, kteří jsou ministry vlády a říká jim, že jsou parazité

08.09.2023 15:02

Projev na 74. schůzi Poslanecké sněmovny 8. září 2023 k Andreji Babišovi.

Ministr Jurečka: Babiš uráží lidi, kteří jsou ministry vlády a říká jim, že jsou parazité
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně, kolegové. Nebývalo zvykem, abychom tady u tohoto pultíku probírali jednotlivá mediální vystoupení různých politiků, ale když to paní předsedkyně Schillerová tady otevřela, tak já si dovolím zareagovat.

Vy jste přišla a řekla jste tady některé věci, které vadí vám z pohledu hnutí ANO, ale já bych byl rád, abyste u takových vystoupení potom také zhodnotila rétorické výlevy vašeho pana předsedy, které jdou za hranu slušného chování, kdy on tady opakovaně nejenom tento týden, ale v minulosti urážel celou řadu politiků, lidí schopných, lidí, kteří ve svém životě udělali obrovský kus práce. On je častoval tím, že nepostavili ani psí boudu? On tady říká o někom, kdo je předsedkyni Sněmovny, že prodávala mobily? On tady uráží lidi, kteří jsou ministry vlády a říká jim, že jsou parazité? Přijde vám to, paní předsedkyně Schillerová, normální? Jste na to hrdá? Vy s těmito výroky souhlasíte? Urážel tady členy Československé strany lidové, z nichž tisíce z nich byli tvrdě perzekvováni komunistickým režimem. On si tady dovolil říkat ty věty, které tady říkal! Jestli s tím souhlasíte, přijďte říct a řekněte, že za těmito výroky vašeho šéfa stojíte. Přijďte to sem říct! (Potlesk zprava.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan Babiš má pravdu !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseDr.ak , 08.09.2023 16:15:04
Fláterníci, černoprdelníci, jenom s přibývajícími roky tloustnete. Slušela ba vám fyzická práce, nejlépe na poli při sběru výpěstků našich zemědělců. Užitečnost člověka se počítá správně podle výsledků jeho pracovní činnosti. Je tím právě "přidaná hodnota", kdy k původnímu výrobku "přidáme" něco navíc, co navýší jeho hodnotu ! Jakou vy přidáváte hodnotu ku prospěchu našeho lidu a naší vlasti ?! Co naši otcové, dědové a pradědové vybudovali, tak vy jste rozdali, prošustrovali, rozkradli, zpronevěřili. A to na místo toho, aby jste vše spravovali a zhodnocovali. Teď už nemáme NIC !!

|  15 |  0

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…