Ministr Kupka: Zahajujeme rekonstrukci Masarykova nádraží

12.01.2024 19:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rekonstrukci Masarykova nádraží v Praze.

Ministr Kupka: Zahajujeme rekonstrukci Masarykova nádraží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Martin Kupka

Zahajujeme rekonstrukci Masarykova nádraží!

S cílem vytvořit kvalitní dopravní uzel, ale také místo, kde se bude lidem líbit a které je bude zároveň dobře propojovat, jsme zahájili přestavbu pražského Masarykova nádraží. Půjde o jednu z nejnáročnějších staveb, při které projdou modernizací nástupiště, nad kterými nově vznikne platforma. Ta bude klidovou zónou se zelenou plochou i pěším spojením mezi Florencí a Hybernskou ulicí. 

První vlak přijel na Masarykovo nádraží už v roce 1845. Dnes plní významnou roli zejména v pražské příměstské dopravě, v pracovní dny jím projde až 30 tisíc cestujících. I proto jsme se rozhodli ponechat nádraží v omezeném provozu i v průběhu stavebních prací. Rád bych proto požádal všechny cestující a Pražany o pochopení.

Přál bych si, aby to bylo místo, které bude do budoucna lidi bavit, kde bude přirozené se potkávat a které bude přirozenou branou do České republiky, protože právě sem pravděpodobně přijedou úplně první vlaky z pražského letiště, než tu rychlou dopravu přesměrujeme na hlavní nádraží. Záleží nám na tom, abychom do budoucna propojili leteckou dopravu, vysokorychlostní vlaky i rychlíky.

Proměna nádraží je možná jen díky úzké spolupráci státu, hlavního města Prahy a soukromého investora. Věřím, že to znamená opravdu unikátní krok do budoucnosti dopravy v České republice i do hezké budoucnosti Prahy a že i další takové uzly se budou měnit v úzké spolupráci soukromého a veřejného sektoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy